Οι ευέλπιδες, ο «αποκεφαλισμός» των αρχηγών Ενόπλων Δυνάμεων, τα «σταγονίδια» και …άλλες ιστορίες πολιτικής μπόχας

Yπόσταση στους ισχυρισμούς του κ. Μπεγλίτη, περί «απόπειρας πραξικοπήματος» από τις Ένοπλες Δυνάμεις, δίνει με την ανακοίνωσή του, ο νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος.
To περιστατικό: Υποτίθεται ότι στις 17 Νοεμβρίου, μετά την ομιλία στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων για την επέτειο της εξέγερσης κατά της Χούντας, ο Αρχηγός της 4ης Τάξης δηλαδή ο καλύτερος σπουδαστής που αντιπροσωπεύει τον «αφρό» των νέων Ελλήνων αξιωματικών του Στρατού, κάλεσε μια ομάδα Ευέλπιδων στο Αμφιθέατρο για να τους κάνει … κατήχηση υπέρ της Χούντας! Και κατά αυτούς που έδωσαν την πληροφορία να ψάλει και τον ύμνο της 21ης Απριλίου! «Διέρρευσε» επίσης πως ο πατέρας του εν λόγω Ευέλπιδος ήταν στρατιωτικός υπέρ των πραξικοπηματιών της 21ης Απριλίου!!

Κατά σύμπτωση….. είναι ο ίδιος ο Εύελπις, ο οποίος μετά την ματαίωση της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου, οδήγησε συντεταγμένα το τμήμα των Ευέλπιδων σε αποχώρηση, ψάλλοντας όλοι μαζί το «Μακεδονία ξακουστή» στην παραλία της Θεσσαλονίκης! Κάτι για το οποίο ο Π. Μπεγλίτης είχε ζητήσει την απόταξή του (μπορεί να το βεβαιώσει ο πρώην Α/ΓΕΣ Φ. Φράγκος ο οποίος αρνήθηκε), όπως επίσης και την άμεση αποστράτευση του διοικητού της Σχολής Ευελπίδων!

Εν πάση περιπτώσει υποτίθεται ότι κάποιοι τον «καρφώνουν» και αρχίζει σε βάρος του ΕΔΕ, η οποία σε χρόνο ρεκόρ τελειώνει και εκδίδει την ακόλουθη ανακοίνωση ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δ. Αβραμόπουλος μετά από «ενημέρωση» του Α/ΓΕΕΘΑ:

«Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος ενημερώθηκε χθες βράδυ από τον Αρχηγό Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (Α/ΓΕΕΘΑ), για το προσβλητικό, προκλητικό και απαράδεκτο περιστατικό στη Σχολή Ευελπίδων και έδωσε εντολή να προβούν οι αρμόδιες υπηρεσίες άμεσα στις δέουσες ενέργειες. Ο κ. Αβραμόπουλος ζήτησε από τον Αρχηγό Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας να διαμηνύσει προς το στράτευμα και να καταστήσει σαφές, ότι δεν θα γίνεται ανεκτή οποιαδήποτε συμπεριφορά παρέκκλισης από τις αρχές της Δημοκρατίας, των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και της Ελευθερίας. Αρχές, επί των οποίων είναι θεμελιωμένη η Ελληνική Δημοκρατία και Κοινωνία».

Ακολούθησε και η ανακοίνωση του ΓΕΣ, όπου φυσικά αποφαινόταν μάλιστα ότι όντως ο σπουδαστής έκανε αυτά που τον κατηγορούσαν.

«Το Γενικό Επιτελείο Στρατού, ανακοινώνει σχετικά με το επεισόδιο που έλαβε χώρα την 17η Νοεμβρίου 2011 στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, ότι για το περιστατικό αυτό, έχει ήδη ασκηθεί αυστηρός πειθαρχικός έλεγχος, μετά από Ένορκη Διοικητική Εξέταση που διατάχθηκε από τα αρμόδια όργανα. Ο πρωταίτιος έχει απαλλαχθεί από τα Διοικητικά του καθήκοντα και παραπέμπεται στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Σχολής με το ερώτημα της αποπομπής του».

Κάποιοι προσπαθούν καλλιεργήσουν κλίμα….Τι και πώς και με ποιους στόχους θα το δούμε στις επόμενες ημέρες μπορεί και μήνες…

Το θέμα προσφέρεται για συγγραφή πολλών και διαφορετικών σεναρίων και αναλύσεων στις οποίες θα καταφύγουν, να είστε βέβαιοι, τις ημέρες πού έρχονται, όλοι οι γνωστοί «αναλυτές». Και γι αυτό ακριβώς το λόγο καλύτερα να μην σπεύδουμε……

Η καρατόμηση των Αρχηγών των Επιτελείων, οι …. «φόβοι για πραξικόπημα» πού εξέφρασε προς Μέρκελ και Σαρκοζί, ο τότε πρωθυπουργός στις Κάννες , η συμπλεγματικότητα του μέχρι πρότινος Υπουργού Εθνικής ΄Αμυνας αλλά και άλλα πολλά, μας προτρέπουν να μην πούμε, προς το παρόν, άλλα …

Άνθρωποι που γνωρίζουν κυριολεκτικώς από μέσα τι έγινε στην Ευελπίδων διαφορετικά περιγράφουν τά όσα αναφέρονται ως γεγονότα…
[Με πληροφορίες από το defencenet.gr και το resaltomag.gr]

Διαβάστε επίσης

Δείτε τι έγινε στις παρελάσεις σε όλη την Ελλάδα – ΟΧΙ είπαν οι ήρωες, οι προδότες λένε ΝΑΙ

Ένοπλες Δυνάμεις: Αντικαστάθηκαν αιφνιδίως όλοι οι αρχηγοί Γενικών Επιτελείων

Το βίντεο που έκαναν “δώρο” οι απόστρατοι στον Μπεγλίτη

ΕΛΛΑΣ

This entry was posted in ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.