Κινδυνεύουν οι ασθενείς με μηχανική καρδιά

Η εταιρεία που έχει αναλάβει από το Ωνάσειο τη συντήρηση των συσκευών και την προμήθεια του αναλώσιμου υλικού καταγγέλλει την Τράπεζα Κύπρου ότι έχει άρει τη χρηματοδοτική στήριξή της!

Τραγική είναι η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί για τους ασθενείς που ζουν με μηχανική καρδιά εξαιτίας της μη πληρωμής από το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο της εταιρείας που έχει αναλάβει τη συντήρηση των συσκευών και την προμήθεια του αναλώσιμου υλικού, με αποτέλεσμα τη μη κάλυψη των αναγκών που προκύπτουν από βλάβες.

Ευθύνες η εταιρεία καταλογίζει και στην Τράπεζα Κύπρου, γιατί σταμάτησε τη χρηματοδοτική στήριξή της. Ο κίνδυνος να υπάρξει πρόβλημα στους ασθενείς είναι ορατός… Κι αυτό επισημαίνει η εταιρεία στην επιστολή που έστειλε στις 19 Ιουνίου στον γενικό διευθυντή του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, Γ. Μουτσόπουλο, στον αναπληρωτή διευθυντή του Α΄ Καρδιοχειρουργικού Τμήματος και Μονάδας Μεταμοσχεύσεων Π. Σφυράκη, στον υπουργό Υγείας και στην Τράπεζα Κύπρου, η οποία καταλήγει ως εξής: «Για όποιο πρόβλημα πιθανώς αντιμετωπίσει οποιοσδήποτε από τους εν λόγω ασθενείς του Κέντρου σας, παρακαλούμε όπως αναζητήσετε τις σχετικές ευθύνες –ηθικές, αστικές ή/και ποινικές– τόσο μεταξύ των πολιτικών και διοικητικών προϊσταμένων του Κέντρου σας όσο και μεταξύ των στελεχών των διαφόρων υπηρεσιών της Τράπεζας Κύπρου». Στην επιστολή της εταιρείας «Φοίνιξ Ιατρικός Εξοπλισμός ΑG», την οποία υπογράφει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός της Αναστάσιος Κατσάρκας, αναφέρονται τα εξής:

«1) Λόγω (α) της από μέρους σας συνεχιζόμενης αθέτησης των οικονομικών υποχρεώσεών σας απέναντί μας, όπως αυτές ορίζονται τόσο από τη μεταξύ μας σύμβαση, όσο και από τους συνήθεις κανόνες ορθής επιχειρηματικής πρακτικής, καθώς επίσης και (β) Λόγω της από μέρους της Τράπεζας Κύπρου αντιμετώπισης της παρούσας δυσχερούς –για όλους– οικονομικής συγκυρίας τόσο μόνο με απόλυτα οικονομοτεχνικά κριτήρια, όσο και με μανιώδη προσήλωση στα –κακώς εννοούμενα κατά την άποψή μας– μικροοικονομικά της συμφέροντα, η Τράπεζα Κύπρου έχει άρει τη χρηματοδοτική στήριξή της μεταξύ υμών και ημών επιχειρηματικής σχέσης.

2) Ως εκ τούτου, καθώς η εν λόγω τράπεζα αρνείται να παράσχει στην εταιρεία μας την απαραίτητη χρηματοδότηση για την –έστω και μερική– αποπληρωμή των οφειλών της προς την εταιρεία “BERLIN Heart GmbH”, η εταιρεία μας αδυνατεί να προμηθεύσει το Κέντρο σας με οποιουδήποτε είδους συσκευή ή/και αναλώσιμο υλικό, καθώς επίσης αδυνατεί να παράσχει οποιουδήποτε είδους υπηρεσία συντήρησης ή/και άλλου είδους υπηρεσία τεχνικής υποστήριξης.

3) Με δεδομένα τα ανωτέρω και όπως σας έχουμε ήδη επανειλημμένως προειδοποιήσει με σειρά σχετικών επιστολών μας από 1.3.2012, 8.3.2012, 14.3.2012, 18.4.2012, 19.4.2012, 20.4.2012, κτλ., έχει ήδη επέλθει η “de facto” παύση ισχύος της από 15.2.2012 μεταξύ υμών και ημών Σύμβασης Συντήρησης και Τεχνικής Υποστήριξης και συνεπώς θεωρούμε ότι η εταιρεία μας πλέον δεν δεσμεύεται από αυτήν.

4) Επίσης, τόσο η παύση ισχύος της εν λόγω σύμβασης, όσο και η απόφαση άρσης της χρηματοδοτικής στήριξης από μέρους της Τράπεζας Κύπρου, σημαίνουν ότι ακόμα και εάν το Κέντρο σας προβεί εκ νέου σε χρηματικές καταβολές έναντι των παλαιοτέρων βεβαιωμένων οφειλών του προς της εταιρεία μας, η εταιρεία μας θα εξακολουθήσει να μην έχει τη δυνατότητα ούτε υλικά να προμηθεύσει ούτε υπηρεσίες υποστήριξης να παράσχει.

5) Τέλος, καθώς οι ανάγκες των ασθενών, οι οποίοι ήδη υποστηρίζονται από συσκευές του οίκου “BERLIN Heart GmbH” είναι δεδομένες, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι σύντομα θα σας γνωστοποιηθεί η μέθοδος που θα επιλεγεί, ούτως ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα η υποστήριξη των εν λόγω ασθενών τόσο με υλικά, όσο και με υπηρεσίες». [www.paron.gr]

Διαβάστε επίσης

Κινδυνεύουν να χάσουν τη ζωή τους από ασιτία, οι 350 ασθενείς του Κρατικού Ψυχιατρείου Λέρου

Καταρρέουν τα δημόσια νοσοκομεία λόγω έλλειψης αναλώσιμων ιατρικών υλικών

Οδοιπορικό Υγείας του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής στα Ακριτικά Νησιά της Ελλάδας

Αναστολή λειτουργίας κλινικών, ιατρείων και ματαίωση προγραμματισμένων χειρουργείων

ΕΛΛΑΣ

This entry was posted in ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΥΓΕΙΑ and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.