Ε.Ο.Κ.Α. : Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΑΚΕΛ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

Α  Φ  Ι  Ε  Ρ  Ω  Μ  Α     Τ  Ι  Μ  Η  Σ    Κ  Α  Ι    Μ  Ν  Η  Μ  Η  Σ     Σ  Τ  Η  Ν     Ε.  Ο.  Κ.  Α.

Οι εφιάλτες δεν έλειψαν ούτε από τον Κυπριακό Αγώνα!!

Επίσημα οι κομμουνιστές επρόδωσαν την ταυτότητα του Διγενή, όταν οι Αγγλικές μυστικές υπηρεσίες είχαν στην κυριολεξία λυσσάξει και δεν μπορούσαν να μάθουν ποιός τέλος πάντων ήταν αυτός που υπέγραφε «Ο Αρχηγός Διγενής».

Δεν ήταν όμως μόνον αυτό!

Στις 2 Απριλίου 1955, μία μόλις ημέρα μετά την ηρωϊκή προκύρηξη της Ε.Ο.Κ.Α., με την οποία ο Διγενής καλούσε ολόκληρο τον λαό να συμμετάσχει στον Εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα εναντίον των Άγγλων ο «Νέος Δημοκράτης», όργανο έκφρασης του ΑΚΕΛ, έγραφε:

«Οι δυναμιτιστικές εκρήξεις δεν έχουν καμμία σχέση με τον πραγματικό αγώνα του Κυπριακού λαού και μόνον ζημιά μπορούν να προκαλέσουν στον Κυπριακό αγώνα. Το ΑΚΕΛ προειδοποιεί για τη ζημιά που μπορεί να προκαλέσουν η τακτική των σαμποτάζ και της προβοκάτσιας…»!!

Έτσι είδε τον αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α. το ΑΚΕΛ, που δεν ήθελε καμμιά μορφή αγώνα (η λέξη του ανεβάζει το αίμα στο κεφάλι ακόμη και σήμερα) και γι’ αυτό κήρυττε αποχή αλλά και πρόδιδε χωρίς ντροπή την ηρωϊκή αγωνιστική πορεία του Ελληνικού λαού της Κύπρου. Κι η ιστορία δυστυχώς επαναλαμβάνεται:

«Οι Τούρκοι ειν’ αδέλφια μας» φωνάζουν πάνω στο διαμελισμένο, μαρτυρικό σώμα της Κύπρου οι χορωδίες των Κομμουνιστών της Κύπρου σήμερα… και προσπαθούν να επιβάλλουν «κλίμα ειρηνικής συμβίωσης»…

Ευελπιστούν ότι όταν οι Τούρκοι υλοποιήσουν τα σωβινιστικά σχέδιά τους για την ολοκληρωτική κατάκτηση της Κύπρου θα τους κάνουν την χάρη και σαν αδέλφια τους δεν θα σκοτώσουν και δεν θ’ ατιμάσουν κομμουνιστές! [Εφημερίδα Νέα Θέσις]

ΕΛΛΑΣ

Share

This entry was posted in ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΕΟΚΑ, ΕΠΕΤΕΙΟΙ, ΙΣΤΟΡΙΑ, ΚΥΠΡΟΣ and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Ε.Ο.Κ.Α. : Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΑΚΕΛ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

  1. Ο/Η Αιμίλιος λέει:

    Γιωργάκη,
    Δυνατότητα έχει οποιοσδήποτε ξέρει, εντός ή εκτός… Το θέμα όμως είναι άλλο. Το θέμα είναι πως κάποια ανιστόριτα τσουράκια σαν κι εσένα, που το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να πετάνε κάτι πρωτάκουστες, ασταθείς μαλακίες σαν αυτή που πέταξες, τολμούν και γράφουν στα διάφορα σάιτς και προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο πως έχουν και δίκαιο από πάνω. Ε, το λοιπόν, αν και δεν αξίζει απάντησης η βλακεία που πέταξες, μόνο και μόνο για μην αφήνουμε τέτοια πράγματα ασχολίαστα και να πιστεύουν οι αναγνώστες ότι δεν μπορούμε να απαντήσουμε, αναφέρω τα εξής: Πως είναι δυνατόν ο άνθρωπος που εμπιστεύφθηκε τον Γρηγόρη Αυξεντίου και τον έκανε τομεάρχη του αγώνα και αργότερα υπαρχηγό, να μπορέσει, όπως εσύ αναφέρεις να τον προδώσει;;; Πως είναι δυνατόν ο ένδοξος αρχηγός μας, που η ζωή του ήταν ένας αγώνας για την Ελλάδα, μία πραγματική και θαραλλέα αυτοθυσία, να μπορέσει να προδώσει έναν άλλο ήρωα που αγωνιζόταν για τον ίδιο σκοπό και είχε τα ίδια ιδανικά;;; Η παραχάραξη και η διαστρέβλωση της ιστορίας υπερβαίνει κάθε όριο και αυτό εμείς δεν το αποδεχόμαστε. Αγωνιζόμαστε και θα αγωνιζόμαστε για την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας. Τώρα αν εσύ θες να μάθεις ποιος είναι ο πραγματικός προδότης του Γρηγόρη, ψάξε και θα τον βρεις. Κι όταν τον βρεις, θα δεις πως είναι άνθρωπος της πάστας της δικής σου…

  2. Ο/Η Γιάννης Αγιάννης λέει:

    Κύριε Γεωργίου, ποιον προσπαθείς να περιπαίξεις;;; Είναι τοις πάσοι γνωστόν ότι οι πρόστυχοι (έναντι του Ελληνισμού) Άγγλοι, λύσσαξαν, κατάτρεξαν, κυνήγησαν και Γρίβα και Αυξεντίου με όλες τους τις δυνάμεις. Κύριε Γεωργίου, πόσο χρονών είστε; Εγώ έζησα εκείνο τον αγώνα πολύ έντονα. Γνωρίζω πολύ καλά ποιοι (ελάχιστοι ευτυχώς Ακελιστές οπαδοί του Ανδρέα Ζιαρτίδη και Εζεκία Παπαϊωάννου) και μερικοί λιπόψυχοι αγωνιστές που δεν άντεξαν τα βασανιστήρια και πρόδωσαν. Στην κορυφή αυτών που δεν άντεξαν τα βασανιστήρια, ο αδελφός του Ξάνθου Σαμάρα… Πρόδωσε μετά από φρυχτά βασανιστήρια τον ίδιο του τον αδελφό!!! Και για τους κακόπιστους ο αδελφός του Σαμάρα εκτελέστηκε αμέσως… Δεν χρειάζονται άλλα, αν είσαι καλόπιστος παιδί μου… Όλα τα άλλα είναι εφευρέσεις οχτρών, που στόχο έχουν να μας κάμψουν το ηθικό και να υποχωρήσουμε στις πιέσεις τους και να δεχτούμε εκτρώματα τύπου Α(υ)νάν!!! Παπανδρέου (ΥΠΕΞ Ελλάδας τότε, επαγγελματίας προδότης του Ελληνικού έθνους) και του αεροπόρου της ΡΑΦ Κληρίδη.

  3. Ο/Η Giannis Agiannis λέει:

    Είσαι πολύ άρρωστος παλικάρι μου ή μήπως πληρωμένος πράκτορας των πρόστυχων εχθρών μας;;;
    Όλοι πρέπει να γνωρίζουμε ότι ποιο πρόστυχος λαός από τους Άγγλους, δεν υπάρχει!
    Πολεμήσαμε και εδώ και στην Αφρική, Ελλαδίτες και Ελληνοκύπριοι, στο πλευρό τους! (κανένας Τούρκος ή τουρκοκύπριος δεν πολέμησε για αυτούς ή τους Αμερικάνους! ή γενικά εναντίον του φασισμού.
    Και όμως μας θεωρούν και μας συμπεριφέρνονται σαν είμαστε οι χειρότεροι οχτροί τους! Ενώ χαϊδεύουν και υπηρετούν τους Τούρκους.
    Γι αυτό προσέχετε ποιοι σας δίνουν τις «πληροφορίες». Για να μη γίνεσθε άθελα σας, φερέφωνα των πρόστυχων ιδεών και απόψεων τους!

  4. Ο/Η GEORGE GEORGIOY λέει:

    ΤΟΝ ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ ΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΔΩΣΕ; Ο ΒΟΣΚΟΣ ΔΗΘΕΝ; ΚΟΙΜΑΣΤΕ.
    ΑΛΗΘΕΙΑ, ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΡΟΔΙΔΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΜΥΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ;
    ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΜΥΣΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ Ή ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΣ;

    Ο ΓΡΙΒΑΣ, Ο ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΤΩΝ ΑΓΓΛΩΝ ΠΩΣ ΞΑΦΝΙΚΑ ΕΓΙΝΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΑΝΙ; ΠΕΡΙΠΑΙΖΕΤΕ ΜΑΣ ΝΟΜΙΖΕΤΕ.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.