Απευθύνονται μόνο σε ηλίθιους;

Δημοσκόπηση της ALCO εμφανίζει πάνω απ’ τους μισούς Έλληνες υπέρ των μέτρων

Η έρευνα δημοσιεύεται στο σημερινό «Πρώτο Θέμα» -για λογαριασμό του οποίου και έγινε- πραγματοποιήθηκε δε στο διάστημα μεταξύ 5 και 7 Μαΐου από την εταιρεία ALCO και απ’ αυτή ο αρχισυντάκτης εμπνέεται και τιτλοφορεί το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας: «Δραματικό μήνυμα σε αντιπολίτευση και συνδικαλιστές. 74% SOS σταματήστε τις απεργίες».

Πιο αναλυτικά σύμφωνα με την ALCO τα ερωτήματα ετέθησαν σε δείγμα 1000 ατόμων κι ένα απ’ αυτά ήταν: «Είστε υπέρ του προγράμματος ΕΕ – ΔΝΤ που αποσκοπεί στη διάσωση της χώρας ή υπέρ της απόρριψής του με κίνδυνο χρεοκοπίας;»

Απάντησαν ότι είναι υπέρ του προγράμματος το 54.2% και κατά το 33,2%, παρότι σ’ αυτήν την περίπτωση η χώρα κινδυνεύει να χρεωκοπήσει!

Δείτε με προσοχή την ερώτηση, έτσι όπως πάντα και ο δημοσκόπος προτρέπει. Στις δημοσκοπήσεις πρέπει να απαντάς στα ερωτήματα με ΝΑΙ ή ΟΧΙ. Στο συγκεκριμένο δίλημμα τα πράγματα είναι απλά: «ή εντάσσεσαι σε ένα πρόγραμμα που φτιάχτηκε ήδη με σκοπό να σε σώσει, ή το αρνείσαι και κινδυνεύεις να χρεωκοπήσεις».

Κι όμως ενώ αυτονόητη είναι η απάντηση, εμφανίζεται το 1/3 των ερωτηθέντων να λέει ΟΧΙ!

Άλλο ερώτημα: «Πιστεύετε ότι η οικονομική κρίση πρέπει να αντιμετωπιστεί με περισσότερες θυσίες ή με περισσότερες απεργίες και διαδηλώσεις;»

Εδώ κυριαρχεί ο σουρεαλισμός! Υποτίθεται ότι οι ερωτήσεις των δημοσκοπήσεων πρέπει να έχουν μια λογική βάση και φαντάζομαι όλοι καταλαβαίνουμε ότι ο Ποιητής λέγοντας «θυσίες» εννοεί: κόβω επιδόματα, καταδικάζω σε ανεργία μερικά κοπρόσκυλα που διόρισα σε άχρηστους οργανισμούς που δημιούργησα, «εκτελώ» και τους ομήρους συμβασιούχους που κρατούσα, αυξάνω για μια ακόμη φορά το ΦΠΑ και διάφορα άλλα τέτοια, που χάριν συντομίας ονομάζουμε «πακέτα μέτρων».

Συνεχίζεται εδώ

Διαβάστε επίσης

Φυσικό αέριο, από Θεσπρωτία σε Αλβανία, με φροντίδα Τούρκων!

Πρώτο πακέτο μέτρων. Τριετές πρόγραμμα προσαρμογής 36 δισ. ευρώ

ΟΧΙ στην πολιτική ειδωλολατρία

Με οργάνωση και μεθοδικότητα τακτικού στρατού καίνε την Αθήνα….

Με ΝΑΙ της κ. Μπακογιάννη και του ΛΑΟΣ, εγκρίθηκαν τα μέτρα από τη Βουλή

Διαγραφή της Ντόρας Μπακογιάννη από την Νέα Δημοκρατία

Aυτά που δεν ακούν οι εθνοπατέρες στην “απαγορευμένη πόλη”

Θέλει η ”αντιεξουσιαστική” να κρυφτεί……και η χαρά δεν την αφήνει

Επεισόδια με τρείς νεκρούς στην Αθήνα

ΕΛΛΑΣ

Share

This entry was posted in ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.