Η δυσώδης πτώση του καθεστώτος


Κάτι ήδη πάει στραβά στο εν υπνώσι διαλυμένο και ρεζιλεμένο «βασίλειο της Δανημαρκίας», υπό τις νομιμοποιηθείσες φωταψίες της ψευδοσημαίας στον Πενταδάκτυλο. Και υπό τις θριαμβευτικές ιαχές του Τούρκου εισβολέα της 20ής του Ιούλη.

Μια δυσώδης ήδη πτώχευση ενός έκπτωτου Προεδρικού Οικοδομήματος υπό το βάρος του αυτοχειριασμού της ηγεσίας και των ηγεσιών (μας), θριαμβεύει σαρκαστικά.

Κάτι ήδη πάει στραβά στο ήδη εν υπνώσι διαλυμένο και αυτοευτελιζόμενο «βασίλειο της Δανημαρκίας», που με περηφάνια επιδίδεται στην εθνική κυβίστηση και στην οσφυοκαμψία ενώπιον του μεγάλου Βεζίρη της Μεγάλης Πύλης, coram populo (ενώπιον του λαού). Και κάτι ήδη πάει στραβά στο εν υπνώσι «βασίλειο της Δανημαρκίας» όταν απροκάλυπτα πια η κατοχή, ο εποικισμός, η εκθεμελίωση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, ή η συρρίκνωση του ελληνισμού, έχουν μπει πια στα περιθώρια των προτεραιοτήτων ημίκανων υποκριτών εθνοσυμβούλων ―ή νεοσσών αναπαραχθέντων πολιτικάντηδων― εκπαιδευμένων σε αβουλία, ή σε προσοδοφόρες επενδύσεις με τον δυνάστη. Με συνέπεια μια συνένοχη συνεταιρισμένη σιωπή να θριαμβολογεί στα παρτέρια της Αμμόχωστου, της Κερήνειας και του Μόρφου!

Ιδιαίτερα θέλω να πω όταν οι διάφορες δηλητηριώδεις ευρωπαϊκές συστάσεις και μεθοδεύσεις κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας (περί της υφής και της έννοιάς της) εκτρέφουν και καθοδηγούν την τουρκική βουλιμία. Όταν έχουν δηλαδή μετατραπεί σε επίσημη συνταγή του διεθνούς λεγόμενου παράγοντα για μια λύση με βάση την αποαναγνώριση και διάλυση του κράτους, τη νομιμοποίηση της κατοχής και την επικυριαρχία της κατοχικής Τουρκίας επί της νήσου, σαν συστατικών στοιχείων κατασκευής ενός συνεταιρισμού πλίνθων και κέραμων ατάκτως ερριμμένων, απλώς «για να τελειώνουμε με αυτούς τους μεσογειακούς ευρωπαΐζοντες κάφρους…», τότε ανάγκα και θεοί πείθονται περί των πάντων και για τα πάντα!

Καθ’ ό,τι το περισπάν τα ισχία ασχημόνως ενώπιον του τούρκου βιαστή και τυράννου, όλως ατιμάζει την Ελληνίδα πολιτεία. Και ίσως να μας αξίζει πια. Γρηγορείτε ουν μεν, αλλά ποίοι;Αστεία η κραυγή του δέους, δεν αρκεί.

Οι αγανακτισμένες πλατέες, ίσως μας δώσουν μια κάποια λύση διαφυγής από τη μιζέρια στην οποία μας έχουν καταντήσει, αυτοί που ισχυρίζονται πως δεν είναι ένοχοι και δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους.

Υ.Γ. Οι τυφεκιοφόροι της αγανακτισμένης Πολιτείας, ας επελάσουν. Το κυβερνών καθεστώς έχει εξαερωθεί! Ας μην το ακολουθήσουμε.
[Α. Φρυδάς, πτυχ. Νομικών και Πολιτικών Σπουδών, Πηγή]

Διαβάστε επίσης

Αναγνώριση στα όρια του Αττίλα

Κοιμάστε τις νύχτες κύριε Χριστόφια;

ΕΛΛΑΣ

Share

This entry was posted in ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΥΠΡΟΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.