Financial Times: Κομμουνιστής παλαιάς κοπής ο Χριστόφιας

Με άρθρο της η εφημερίδα Financial Times περιγράφει την Κύπρο ως πολιτεία ενός ατόμου που κυβερνάται από τον Δημήτρη Χριστόφια, έναν κομμουνιστή παλαιάς κοπής (communist of the old school).

Η εφημερίδα κάνει λόγο για ευθύνες του Προέδρου της Δημοκρατίας σχετικά με την οικονομική κατάσταση του τόπου, καυτηριάζοντας ακόμη και το γεγονός ότι την Πέμπτη ο κ. Χριστόφιαςζήτησε την παραίτηση των υπουργών. Το δημοσίευμα αναφέρει χαρακτηριστικά ότι παραιτήθηκαν οι λάθος άνθρωποι και αυτός που θα έπρεπε να κάνει κάτι τέτοιο είναι ο ίδιος ο Πρόεδρος.

Παράλληλα, η εφημερίδα σημειώνει καταληκτικά ότι εάν η χώρα και συγκεκριμένα η κυβέρνηση δεν προβεί άμεσα σε λήψη μέτρων –παραθέτοντας τις προτάσεις Αθανάσιου Ορφανίδη για περικοπές στο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων και αύξηση των φορολογικών συντελεστών- τότε θα είναι η επόμενη «Ελλάδα» της Ευρωζώνης. [Ανδρέα Κωστουρής, sigmalive.com]

Διαβάστε επίσης

Φοβάμαι κύριε Χριστόφια…

Πολιτικά τα αίτια της τραγωδίας στη Ναυτική βάση Ευάγγελος Φλωράκης

Η δυσώδης πτώση του καθεστώτος

Ο ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΤΟ ΛΑΪΚΟ ΑΙΣΘΗΜΑ

ΕΛΛΑΣ

Share

This entry was posted in ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΣΜΟΣ, ΚΥΠΡΟΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.