Κοκαΐνη, ηρωίνη, κάνναβη και ecstasy, ανακάλυψε η ΕΥΔΑΠ στα λύματα της Ψυττάλειας

Λύματα… ναρκωτικών στην Ψυττάλεια.


Κοκαΐνη, ηρωίνη, κάνναβη και ecstasy διαλυμένες στα υγρά λύματα, που διυλίζονται στις δεξαμενές της Ψυττάλειας, ανακάλυψε η ΕΥΔΑΠ και μάλιστα σε μεγάλες ποσότητες.

Από τις αναλύσεις, δε, στις οποίες προχώρησε μετά την απρόσμενη ανακάλυψη, διαπίστωσε ότι οι συγκεντρώσεις στα υγρά οικιακά απόβλητα της πρωτεύουσας, που φθάνουν μέσω του αποχευτικού δικτύου στο κέντρο επεξεργασίας του νησιού, – και άρα η χρήση – ειδικά κοκαΐνης και ναρκωτικών χαπιών παρουσιάζουν αύξηση το Σαββατοκύριακο!

«Στα υγρά απόβλητα που φθάνουν στην Ψυττάλεια ανιχνεύθηκαν μεταξύ άλλων ναρκωτικές και ψυχoτρόπες ουσίες. Οι συγκεντρώσεις των πιο γνωστών ουσιών είναι σημαντικές», ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΥΔΑΠ, κ. Θεμ. Λέκκας, ανακοινώνοντας τα αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποίησε η εισηγμένη εταιρίεα, σε συνεργασία με τον επίκουρο καθηγητή του το Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Κ. Θωμαΐδη.

Ο κ. Λέκκας, αναφερόμενος στους αναδυόμενους ρύπους (emerging pollutants) που ανιχνεύονται στα υγρά απόβλητα, τόνισε ότι βάσει των συγκεντρώσεων που μέτρησε η ΕΥΔΑΠ, στην περιοχή που καλύπτει το αποχετευτικό της δίκτυο, υπολογίστηκαν ημερήσιες χρήσεις:

– Κοκαΐνης 500 έως 600 γραμμαρίων
– Ηρωΐνης ενός κιλού
– Καννάβεως δύο κιλών
– Χαπιών ecstasy 10 έως 20 γραμμαρίων

Οι συγκεντρώσεις, μάλιστα, της κοκαΐνης και του ecstasy παρουσιάζουν αύξηση το Σαββατοκύριακο, τόνισε ο πρόεδρος της ΕΥΔΑΠ, ενώ η ηρωίνη και η κάνναβη έχουν σταθερή χρήση όλες τις ημέρες της εβδομάδας.

Σύμφωνα με την εταιρεία, ο στόχος της έρευνας, που οδήγησε τελικά σε αυτά τα ευρήματα, ήταν η ακριβής γνώση της ποιότητας των υγρών αποβλήτων και ο προσδιορισμός ακολούθως των μεθόδων (τριτοβάθμια επεξεργασία), που καταστρέφουν τις διάφορες ρυπογόνες ουσίες, για να καταστεί δυνατή η επαναχρησιμοποίηση του επεξεργασμένου νερού.

Το ζήτημα των αναδυόμενων ρύπων απασχολεί την παγκόσμια ερευνητική κοινότητα και κυρίως τις χώρες που εφαρμόζουν την επαναχρησιμοποίηση και σε μερικές περιπτώσεις μάλιστα για ανθρώπινη χρήση, σημειώνει η εταιρεία. Τα εντυπωσιακά συμπεράσματα της έρευνας ανακοινώθηκαν τη Πέμπτη, στη Ρόδο, κατά την πρώτη ημέρα των εργασιών του 12ου Διεθνούς Συνεδρίου Περιβαλλοντικής Επιστήμης και Τεχνολογίας,που πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο «Καψής». [Αχιλλέας Χεκίμογλου, Το Βήμα]

Διαβάστε επίσης

Τοξική βόμβα για το λεκανοπέδιο η καύση καλωδίων από 30.000 Ρομά

Εξασθενές χρώμιο σε ποσοστά που υπερβαίνουν τα επιτρεπτά όρια, εντοπίστηκε στον Ασπρόπυργο

Η βιοποικιλότητα γύρω από την Ακρόπολη

ΕΛΛΑΣ

Share

This entry was posted in ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Responses to Κοκαΐνη, ηρωίνη, κάνναβη και ecstasy, ανακάλυψε η ΕΥΔΑΠ στα λύματα της Ψυττάλειας

  1. Ο/Η Stamatopoulos Demetris λέει:

    « Όχι στο νόμο αποποινικοποίησης ναρκωτικών »

    Σε μια εποχή που δεν γνωρίζουμε ποια θα είναι η μοίρα μας αύριο το πρωί, αυτή η αγωνιώδης διαμαρτυρία ενός ατόμου,είναι πραγματικά ασήμαντη!

    Αρνητικές επιπτώσεις της αποποινικοποίησης της χρήσης και της καλλιέργειας,

    • Η αποποινικοποίηση χρήση της μαριχουάνα θα οδηγήσει σίγουρα σε μια πολλαπλάσια αύξηση των νέων εθισμών. Αν και δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι, επειδή κάθε χώρα έχει διαφορετικά κοινωνικά, εθνικά, θρησκευτικά , οικονομικά, δικαιώματα του ατόμου και τις ιδιοσυγκρασίες του, οι εκτιμήσεις από Αμερικανούς ειδικούς είναι μεταξύ 2 και 10 φορές περισσότερο. Μια συντηρητική εκτίμηση με τα νέα μέτρα του νόμου, είναι η πενταπλάσια αύξηση.

    • Ένα άρθρο το 1994 στο New England Journal of Medicine έγραψε, ότι είναι πιθανό, εάν νομιμοποιούταν η κοκαΐνη, η πολλαπλή αύξηση στις ΗΠΑ θα ήταν από 2 εκατομμύρια σε τουλάχιστον 20 εκατομμύρια, δηλαδή δεκαπλάσια αύξηση.

    • Μια έρευνα για τους χρήστες (2004, EMCDDA) δείχνει ότι τo 8,6%, ή 86000 του ελληνικού πληθυσμού ηλικίας 12–64 κάνει χρόνια χρήση κάνναβης. (Σημείωση: το EMCDDA είναι συμβουλευτικό όργανο για τα ναρκωτικά της ΕΕ.). Με την αποποινικοποίηση, η πρόβλεψη αύξησης θα είναι τάξεως, (5 Χ 86000), περίπου 400,000.

    • Αν λάβουμε υπόψη και την ανεργία που πλήττει σήμερα την Ελλάδα (1,300,000 άνεργοι), οι χρήστες πιθανών να είναι περισσότεροι. Με την ανεργία οι νέοι γίνονται ευάλωτοι και διαλέγουν την ψεύτικη ευτυχία και μερικές στιγμές απόλαυσης, το δρόμο των ναρκωτικών.

    • Έχουν λάβει υπόψη τους οι σύμβουλοι της κυβέρνησης ποια θα ήταν η αύξηση στις κοινωνικές δαπάνες;

    • Επιπλέον, δεν υπάρχουν στοιχεία να υποστηρίξουμε τον ισχυρισμό ότι με την αποποινικοποίηση θα βοηθήσει να ρυθμιστεί η χρήση μαριχουάνας, ώστε να σταματήσει η πώληση της ουσίας. Τα στοιχεία του ΚΕΘΕΑ επιβεβαιώνουν “την τάση του Έλληνα να στρέφεται στην κατάχρηση ουσιών προκειμένου να ξεφύγει από την πραγματικότητα/καθημερινότητα ”.

    • Ίσως η κυβέρνηση να «μην είναι ενήμερη, ή αποφεύγει να αναφέρει ποιες θα είναι οι δυσμενείς συνέπιες στα παιδία μας”; Θα είναι η μαριχουάνα διαθέσιμη και σε ανήλικους, αν δεν είναι τι θα κάνουν οι έμποροι;

    • Μην υποτιμάμε το ποιο καλά επιστημονικά οργανωμένο business στο κόσμο, την εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών με αστρονομικά κέρδη, ο τζίρος του οποίου συγκρινόταν, παλαιότερα από τον ΟΗΕ, με το 8% του παγκόσμιου εμπορίου. Οι έμποροι δεν θα καθίσουν με σταυρωμένα τα χέρια.

    • Η νομιμοποίηση θα οδηγήσει σε μια αύξηση στον αριθμό τροχαίων ατυχημάτων και μοιραίων περιστατικών. Η μαριχουάνα, εξασθενίζει τη δυνατότητα των οδηγών να διατηρήσουν τη συγκέντρωση τους και μειώνει τη κρίση τους.

    • Μια μελέτη στις ΗΠΑ από τη NIDA – (το εθνικό ίδρυμα για την κατάχρηση ναρκωτικών ουσιών) ερεύνησε 6.000 έφηβους οδηγούς. Μελέτησε εκείνους που οδήγησαν περισσότερες από έξι φορές το μήνα μετά από τη χρήση μαριχουάνα. Η μελέτη διαπίστωσε ότι αυξήθηκε η πιθανότητα κατά δυόμιση φορές να προκαλέσουν ατύχημα συγκριτικά με μη χρήστες. Κυκλοφορούν πάνω από 1,000,000 ανασφάλιστα αυτοκίνητα.

    Οι γονείς πρέπει να είναι σε εγρήγορση, να ανησυχούν και να φοβούνται ότι με την απελευθέρωση της χρήσης ναρκωτικών και την ελεύθερη καλλιέργεια τους, θα είναι ευκολότερα διαθέσιμα και στα παιδιά μας. Ορισμένοι υποστηριχτές, αυτοί που πιστεύουν στην ελευθερία της “αυτό–διακινδύνευσης”, ίσως να νομίζουν ότι και τα παιδιά μας έχουν ανάγκη για μερικές στιγμές ψεύτικης ευφορίας και χαλάρωσης; Δεν προστατεύουμε τα παιδία μας με αυτό το νομοσχέδιο.

    Thank you/Regards demetris

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.