Ιωάννινα: «Στοπ» σε 1,5 τόνο Αλβανικό χασίς!

Η μεγαλύτερη ποσότητα που κατασχέθηκε ποτέ στην Ελλάδα!papigivtihsΤα έδωσαν όλα οι Αστυνομικοί της Δίωξης Ιωαννίνων, με την καθοδήγηση του Αστυνομικού Διευθυντή Ανδρέα Παπιγκιώτη. – Πώς στήθηκε η «επιχείρηση» που οδήγησε στον εντοπισμό του φορτηγού και στη σύλληψη των δυο προπομπών του.

• Τεράστια ήταν η χθεσινή επιτυχία στην μάχη κατά των ναρκωτικών, των ανδρών της Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, οι οποίοι σε συνεργασία με συναδέλφους τους της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αιτωλίας, εντόπισαν φορτίο με μεγάλη ποσότητα χασίς, σχεδόν 1,5 τόνο (!), η μεγαλύτερη που έχει κατασχεθεί ποτέ στη χώρα μας.

Οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων είχαν διασταυρωμένη την πληροφορία για ένα «μαμούθ» φορτίο χασίς, για τους μεταφορείς, αλλά και τους προπομπούς (ο ένας μάλιστα κατάγεται από το Δελβινάκι Πωγωνίου) και η επιχείρηση άρχισε το βράδυ της Πέμπτης, γύρω στις 10. Μετά από ολονύκτια παρακολούθηση εντοπίστηκε χθες το φορτίο κοντά στη Ναύπακτο.

Ο οδηγός του φορτηγού κατάφερε να διαφύγει και αναζητείται, όπως και ένα ακόμη άτομο που επέβαινε στο επίμαχο φορτηγό. Ωστόσο, δεν γλίτωσαν οι προπομποί και συνελήφθησαν στο 233ο χλμ  της Ε.Ο.  Ιωαννίνων – Αντιρρίου.

Οι Αστυνομικές Αρχές έμειναν έκπληκτες μπροστά στην τεράστια ποσότητα ναρκωτικών, αφού σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας πρόκειται για 1 τόνο 416 κιλά και 200 γραμμάρια.

Λεπτομέρειες θα παρουσιάσει σήμερα στα Γιάννενα (12 μ.) ο Γεν. Αστυνομ. Δ/ντής Ηπείρου Κ. Τρομπούκης.

Εξαιρετική δουλειά

Το τελευταίο περιστατικό πάντως αποδεικνύει με τον πιο χειροπιαστό τρόπο την συστηματική δουλειά που γίνεται στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, το οποίο υπό την καθοδήγηση του Αστυνομ. Δ/ντή Ιωαννίνων Ανδρέα Παπιγκιώτη, δεν αφήνει καμία πληροφορία ανεκμετάλλευτη, στην τιτάνια προσπάθεια που γίνεται για να «ξηλωθούν» τα διεθνή κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών, τα περισσότερα των οποίων περνούν από την Ήπειρο, λόγω της γειτνίασής της με την Αλβανία.

Εξάλλου, ο ίδιος ο Αστυν. Δ/ντής συχνά πραγματοποιεί επισκέψεις στα παραμεθόρια χωριά του Νομού, βολιδοσκοπώντας τα «ύποπτα» σημεία που μπορούν να αποτελέσουν δίοδο των διακινητών, ενώ έρχεται σε επαφή και με τους λιγοστούς βέβαια Συνοριακούς – Αστυνομικούς που υπηρετούν στα διάφορα Αστυνομικά Τμήματα.

Ο λόγος στην Πολιτεία…

Θα πρέπει όμως εδώ να σημειωθεί ότι δεν φθάνουν μόνο οι συνεχείς επιτυχίες των Αστυνομικών Διευθύνσεων της Ηπείρου, οι άνδρες των οποίων αποδεδειγμένα υπερβάλλουν εαυτούς στις διάφορες – πολλές φορές πολύ επικίνδυνες – επιχειρήσεις.

Η Πολιτεία οφείλει να συνδράμει το έργο τους ουσιαστικά, με υλικοτεχνικά μέσα και προσωπικό και να μην αρκείται μόνο στα… εύσημα και τα καλά λόγια! Μέχρι σήμερα πάντως, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις κατοίκων των ακριτικών χωριών, αλλά και τοπικών φορέων, η κατάσταση παραμένει στάσιμη και η ανασφάλεια έχει κυριεύσει τους ελάχιστους κατοίκους.

«Χέρι» στην Αλβανία…

Παράλληλα, η Ελλάδα επιτακτικά θα πρέπει να ζητήσει από την ηγεσία της Αλβανίας να εντείνει εντός του εδάφους της τα μέτρα πάταξης διακίνησης ναρκωτικών. Μέχρι σήμερα από την στάση της δείχνει σαν να μην θέλει να συνεργαστεί και αρκείται στις κατά καιρούς μεμονωμένες κατασχέσεις κάποιων ποσοτήτων, λίγο πριν περάσουν στην Ελλάδα, δίνοντας απλά μια τυπική παρουσία. Το να «πιάνει» ποσότητες 60 ή 90 κιλών και ν’ αφήνει τόνους ολόκληρους να περνάνε τα σύνορα, χωρίς να πέφτουν σχεδόν ποτέ (!) στην αντίληψή της, προκαλεί εύλογα ερωτηματικά για την στάση της, ειδικά όταν ξέρει ότι το μεγαλύτερο μέρος των ναρκωτικών προέρχεται από τους Λαζαράτες!

Πιο αυστηρή…

Η Ελλάδα ωστόσο θα πρέπει να κρατήσει μια πιο αυστηρή στάση απέναντι στην γειτονική Αλβανία στο θέμα της διακίνησης ναρκωτικών, ειδικά τώρα που διακαώς επιθυμεί  την ένταξή της στην Ε.Ε. και την ώρα που η χώρα μας υποστηρίζει αυτό το… οδοιπορικό.

Μάλιστα με δηλώσεις του ο Έλληνας Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Παπούλιας, που βρέθηκε προ ημερών σε επίσημη επίσκεψη στην γειτονική χώρα, δήλωσε δημόσια ότι η Ελλάδα υποστηρίζει τις ενταξιακές προσπάθειες της Αλβανίας.

Τώρα απομένει κι αυτή να αποδείξει έμπρακτα ότι θα παλέψει σοβαρά για την πάταξη του διασυνοριακού εγκλήματος, το μεγαλύτερο βάρος του οποίου σήμερα πέφτει μόνο την Ελλάδα, αν και συνήθως ξεκινάει από την Αλβανία. [proinoslogos.gr]

This entry was posted in ΑΛΒΑΝΙΑ, ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.