Μετάτρεψαν σε σχολή πυγμαχίας εκκλησία στα κατεχόμενα

Μπορείτε να φανταστείτε τι θα γινόταν αν παίρναμε ένα τζαμί στις ελεύθερες περιοχές και το μετατρέπαμε σε σχολή για μποξ; Θα μας απειλούσε ο Ερντογάν ότι θα έρθει και θα μας μετατρέψει… σε σάκο του μποξ! Οι Τούρκοι χαλάνε τον κόσμο όταν κάποιος ηλίθιος ρίξει μια μολότοφ στο προαύλιο τεμένους στις ελεύθερες περιοχές (που μπορεί να είναι και δική τους προβοκάτσια), αλλά δεν έχουν πρόβλημα να δεχτούν τη συνεχιζόμενη βάρβαρη βεβήλωση των δικών μας ιερών χώρων. Όπως στην περίπτωση της εκκλησίας της Αγίας Άννας, στην ενορία Συρκανιάς στην κατεχόμενη Κυθρέα, την οποία μετέτρεψαν σε γυμναστήριο και, συγκεκριμένα, σε σχολή για μποξ. Τη σχετική άδεια έδωσε το κατοχικό καθεστώς σε τρεις Τούρκους εποίκους, οι οποίοι απομάκρυναν ένα πρόχειρο εικονοστάσι, που είχε στηθεί πρόσφατα έπειτα από πρωτοβουλία Κυθρεωτών και κρέμασαν από την οροφή της εκκλησίας σάκους του μποξ και έστησαν και ρινγκ! Πού να τολμήσει να πάει τώρα κανένας Κυθρεώτης στην εκκλησία της Αγίας Άννας να ανάψει κανένα κεράκι; Θα ορμήσουνε οι έποικοι καταπάνω του με τα γάντια του μποξ!

Θα μου πείτε, εδώ ο Ερντογάν τόλμησε να μετατρέψει την Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης σε τέμενος και θα υπολογίσουν τις δικές μας εκκλησίες; Άλλωστε το καταμαρτυρούν και τα ίδια τα γεγονότα. Περισσότερες από 500 Ελληνορθόδοξες εκκλησίες και ξωκκλήσια, καθώς και 17 μοναστήρια, σε πόλεις και χωριά των κατεχομένων περιοχών έχουν λεηλατηθεί, γίνει αντικείμενα βανδαλισμού και σε μερικές περιπτώσεις κατεδαφιστεί. Κάποιες έχουν μετατραπεί σε ξενοδοχεία και καζίνο, σε μπαρ, σε σχολές χορού, σε αποθήκες, σε αχυρώνες, σε καφετερίες, και τώρα και σε σχολή πυγμαχίας. Τις τελευταίες μέρες, μάλιστα, διάβασα και μια είδηση ότι η εκκλησία του Σωτήρος στο χωριό Χρυσηλιού, κοντά στη Μόρφου, έχει μετατραπεί σε… νεκροτομείο, με φέρετρα εδώ κι εκεί!

Την ώρα που εμείς αποδεχόμαστε σαν ένα «μεγάλο μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης» τη «συμφωνία συναντίληψης» για την Πύλα, εκείνοι συνεχίζουν να ιεροσυλούν με τον ειδεχθέστερο τρόπο σε βάρος των ιερών μας χώρων. Εμείς οικοδομούμε την εμπιστοσύνη κι εκείνοι χαλάνε τις εκκλησιές μας!

ΜΠΟΞΕΡ Πηγή

This entry was posted in ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΚΥΠΡΟΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΤΟΥΡΚΙΑ and tagged , , , , . Bookmark the permalink.