Μητσοτάκεια …μαργαριτάρια στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση»

Στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση» του Alpha έδωσε συνέντευξη ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα και για μία ακόμη φορά έδειξε ότι πρόκειται για έναν μετρ της στρατηγικής, έναν εξπέρ της διπλωματίας.

Γιατί, τα πράγματα δεν είναι όπως νομίζει ο λαουτζίκος ότι είναι, αφού πού να καταλάβει την ιδιοφυΐα των σκακιστικών κινήσεων του Πρωθυπουργού μας.

Ορίστε και η απόδειξη δια των λόγων του Κυριάκου Μητσοτάκη: «Το προσφυγικό-μεταναστευτικό έχει σε πολύ μεγάλο βαθμό επιλυθεί. Αντί για παράνομους μετανάστες έχουμε αυτή τη στιγμή νόμιμους τουρίστες στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου».

Έχει επιλυθεί! Αυτό ήταν! Με κάτι τόσο απλό, που δεν είχε καν την ικανότητα να το συλλάβει ο νους ενός κοινού θνητού. Αλλά για τον ισχυρό μετρ που παίζει σιμουλτανέ όλα τα προβλήματα της χώρας μας, τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Ακόμα και το να μετατρέψει την παράνομη μετανάστευση σε νόμιμο τουρισμό.

Οι «δέκα πύλες εισόδου» που άνοιξαν στα νησιά, όπως είπε ο Πρωθυπουργός στη συνέχεια, φουσκώνοντας από περηφάνια για το επίτευγμά του, είναι οι δέκα Κερκόπορτες που άνοιξε η Κυβέρνησή του.

Αλλά, δυστυχώς, θα είναι αργά για οποιαδήποτε αντίδραση όταν ολοκληρωθεί η «άλωση»…

(video capture)

Από κει και πέρα, δεν μπορεί να παραγνωρίσει κανείς, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει χιούμορ. Χιούμορ που δύσκολα μπορεί να το καταλάβει κάποιος που δεν είναι στο επίπεδό του.

Γιατί μόνο ως χιούμορ μπορεί να εκληφθεί η φράση του για τα ελληνοτουρκικά, «δεν υποχωρούμε από τις κόκκινες γραμμές μας», όταν έχει δώσει «γῆν καί ὕδωρ» στην Τουρκία και όταν στο Μαξίμου πιθανότατα υπάρχει ειδική «εκπαίδευση» στους τεμενάδες.

Επίσης, είπε ότι «το γεγονός ότι δεν έχουμε παραβιάσεις και παραβάσεις του εναέριου χώρου μας για παραπάνω από 12 μήνες, είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό από το 194 και μετά, είναι κέρδος».

Τα τουρκικά drones που κάνουν βόλτες ολημερίς και ολονυχτίς σε όλο το Αιγαίο, προφανώς δεν μετράνε για τον κ.Μητσοτάκη.

Μίλησε και για τη Μονή της Χώρας ο Πρωθυπουργός, ο οποίος τη Δευτέρα θα είναι στην Άγκυρα για επίσκεψη και χαρακτήρισε τη βεβήλωσή της από την Τουρκία «μια παντελώς αχρείαστη και σε έναν βαθμό προκλητική ενέργεια»!

Σε έναν βαθμό; Όχι ξεκάθαρα προκλητική και προβοκατόρικη ενέργεια δηλαδή; Και πώς θα «θίξει το θέμα» τότε στη συνάντησή του με τον Ταγίπ Ερντογάν, αφού δεν βλέπει κάτι τόσο κακό;

Είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Θα είναι ένα από τα θέματα που θα θίξω στον Τούρκο Πρόεδρο γιατί πράγματι, θεωρώ ότι ήταν μια παντελώς αχρείαστη και σε έναν βαθμό προκλητική ενέργεια, η οποία δεν αφορά μόνο τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Η Μονή της Χώρας είναι ένα μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και ο σεβασμός στον διαχρονικό χαρακτήρα αυτού … είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος για να αναδειχθεί ο ιδιαίτερος πολιτιστικός πλούτος … Θα διερευνήσω αν υπάρχει δυνατότητα αντιστροφής αυτής της απόφασης…»

Τώρα θα «διερευνήσει»; Τόσα χρόνια που είναι γνωστή η τουρκική πρόθεση για τη μετατροπή της σε τζαμί (σ.σ το 2020 το ανακοίνωσε ο Ερντογάν), γιατί δεν… διερευνούσε;

Όσο για την ατάκα του, «είναι καλύτερα να μιλάμε παρά να είμαστε με το δάκτυλο στην σκανδάλη», την είπε περισσότερο για να δώσει τίτλους στα συστημικά ΜΜΕ… Πηγή

This entry was posted in ΕΚΛΟΓΕΣ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΤΟΥΡΚΙΑ and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.