Προστασία ιστορικών κτηρίων σε κίνδυνο

Η MONUMENTA ξεκινά μια σειρά σεμιναρίων και ξεναγήσεων, που έχουν σαν σκοπό να γνωρίσουμε τα κτήρια του Μεσοπολέμου τα οποία βρίσκονται σε κίνδυνο αλλά και τους τρόπους που οι πολίτες μπορούν να συμβάλλουν στην προστασία τους.

Το πρώτο σεμινάριο με θέμα «Προστασία ιστορικών κτηρίων σε κίνδυνο», το οποίο θα διεξαχθεί στις 13 Ιουνίου (17.30-20.30) και 15 Ιουνίου 2024 (11.00-14.00), περιλαμβάνει α) τρίωρη διάλεξη για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα κτήρια του 19ου και 20ού αιώνα, τα αίτια των κινδύνων, τις περιόδους κατεδαφίσεων, το νομοθετικό πλαίσιο προστασίας, τους τρόπους παρέμβασης και ενεργοποίησης των πολιτών, β) τρίωρη ξενάγηση σε κτήρια της μεσοπολεμικής, και όχι μόνο, Αθήνας, ώστε να γνωρίσουμε ποια είναι η αρχιτεκτονική του εκλεκτικισμού και του μοντέρνου κινήματος που κυριάρχησαν στην Αθήνα το πρώτο μισό του 20ού αιώνα.

Η διάλεξη που θα δοθεί στον χώρο της MONUMENTA (Παλλάδος 21, Ψυρρή) και η ξενάγηση θα πραγματοποιηθούν από την αρχαιολόγο και συντονίστρια της MONUMENTA κ. Ειρήνη Γρατσία. Η ξενάγηση θα ξεκινήσει από τη συμβολή των οδών Σκαραμαγκά και Πατησίων 61.

Δηλώσεις συμμετοχής: info@monumenta.org (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.)
Κόστος: 20,00 (15,00 μέλη και εθελοντές MONUMENTA)
Πληροφορίες: 6973 308857, http://www.monumenta.org Πηγή

This entry was posted in ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε