Αίσχος! Woke κατήχηση από το ΑΠΘ και συμμετοχή, στο φεστιβάλ υπερηφάνειας EuroPride 2024

Η συμμετοχή στο φεστιβάλ υπερηφάνειας της Θεσσαλονίκης με πρωτοβουλία των πρυτανικών Αρχών και η… κατήχηση στη woke κουλτούρα.

Αίσχος! Σε ρεσιτάλ υπερδικαιωματισμού επιδίδεται το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) εν όψει του φεστιβάλ υπερηφάνειας EuroPride 2024, που θα φιλοξενηθεί στη Θεσσαλονίκη στις 21-29 Ιουνίου 2024, λαμβάνοντας τον ρόλο του κατηχητή στη woke κουλτούρα και καλώντας τους φοιτητές να συμμετάσχουν στη ΛΟΑΤΚΙ+ παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο της πόλης!

Από τον Ιάσονα Δημήτριο Τσέτσο

Ειδικότερα, σε εκτενές δελτίο Τύπου, που δόθηκε στη δημοσιότητα την περασμένη Τετάρτη και αμέσως αναπαράχθηκε σε όλα τα ενημερωτικά μέσα της συμπρωτεύουσας, αναφέρεται ότι η απόφαση των πρυτανικών Αρχών του ΑΠΘ να συμμετάσχει το πανεπιστήμιο στις εκδηλώσεις του EuroPride 2024, που αναμένεται να συγκεντρώσει πάνω από 40.000 επισκέπτες από όλη την Ευρώπη, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των διοργανωτών, «εντάσσεται στους άξονες δράσης για την προώθηση της ισότητας των φύλων στο ΑΠΘ που περιλαμβάνει το Σχέδιο Δράσης για την Ισότητα των Φύλων (ΣΔΙΦ) – ΑΠΘ, το οποίο έχει εγκριθεί από τη Σύγκλητο του ΑΠΘ το 2022».

Oπως μάλιστα αναφέρεται στην εν λόγω ανακοίνωση, που ήδη έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις, «η ανάπτυξη ενός συμπεριληπτικού, ευαίσθητου ως προς το φύλο, ασφαλούς, υποστηρικτικού εργασιακού και μαθησιακού περιβάλλοντος για όλα τα ΛΟΑΤΚΙ+ μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, χωρίς διακρίσεις και παρενόχληση, είναι στους άξονες προτεραιότητας του Σχεδίου Δράσης για την Ισότητα των Φύλων (ΣΔΙΦ) – ΑΠΘ», συμπληρώνοντας: «Σε αυτό το πλαίσιο, το ΑΠΘ δεσμεύτηκε να εφαρμόσει καλές πρακτικές, προκειμένου να διασφαλίσει την ισότιμη πρόσβαση και ενδυνάμωση όλων των ΛΟΑΤΚΙ+ μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας, που αποτελεί προϋπόθεση και συστατικό (και) της ακαδημαϊκής αριστείας. Μία από τις δράσεις είναι η συμμετοχή του ΑΠΘ στα φεστιβάλ υπερηφάνειας και οι ανακοινώσεις για άλλες παγκόσμιες ημέρες»!

Βέβαια, για τις πρυτανικές Αρχές και συγκεκριμένα για τον πρόσφατα εκλεγμένο με «μαγειρέματα» του νόμου Κεραμέως πρύτανη Χαράλαμπο Φείδα, ο οποίος έγινε γνωστός στο πανελλήνιο από τις προσαγωγές 49 φοιτητών κατά τη διάρκεια της εκκένωσης από τα ΜΑΤ της πρώην κατάληψης του Βιολογικού στις 16 Μαρτίου, αλλά και για τις ατυχείς του δηλώσεις περί ύπαρξης… πυρηνικού αντιδραστήρα (!) στα υπόγεια του ΑΠΘ, δεν έφτανε μόνο η συμμετοχή καθηγητών και φοιτητών στην παρέλαση, αλλά έβγαλαν μέχρι και πρόγραμμα εκδηλώσεων!

Ενδεικτικά, όπως ενημερωνόμαστε, οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές καλούνται να συμμετάσχουν και στην «ανάρτηση rainbow σημαίας», καθώς και στην προβολή του ντοκιμαντέρ του Ιωσήφ Βαρδάκη, με τίτλο «ΑΚΟΕ – ΑΜΦΙ: Η ιστορία μιας επανάστασης (Να κοιμάμαι στο στήθος του)», την Τρίτη 25 Ιουνίου 2024 και ώρες από 13.00 έως 16.00, στην Αίθουσα Τελετών ΑΠΘ. Μάλιστα, σύμφωνα με τους συντελεστές, το ντοκιμαντέρ αυτό «μας μεταφέρει στο 1977. Τότε γεννιέται το πρώτο ελληνικό κίνημα για την απελευθέρωση της ομοφυλόφιλης επιθυμίας, το ΑΚΟΕ (Απελευθερωτικό Κίνημα Ομοφυλόφιλων Ελλάδος) και αρχίζει η κυκλοφορία του περιοδικού “ΑΜΦΙ”. Τα γραφεία τους, στο υπόγειο της οδού Ζαλόγγου, αποτελούν σημεία αναφοράς μίας κοινότητας που διεκδικεί το δικαίωμα στην ύπαρξη, στην ισότιμη αντιμετώπιση χωρίς διακρίσεις, στην αγάπη».

Φυσικά, το όλο πακέτο της «woke κατήχησης» δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί ολοκληρωμένο δίχως την ύπαρξη συζήτησης, κατά την οποία οι «αφυπνισμένοι» διανοούμενοι θα μεταφέρουν τα «φώτα» τους στους φοιτητές! Ετσι, η παρουσίαση της εκδήλωσης θα γίνει από τη συντονίστρια του Δικτύου των Επιτροπών Ισότητας των Φύλων στα ΑΕΙ και τέως πρόεδρο της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων ΑΠΘ, καθηγήτρια Δήμητρα Κογκίδου, ενώ η όλη συζήτηση θα συντονιστεί από τη δημοσιογράφο Ελένη Κουρτίδου. Ανάμεσα στους συμμετέχοντες θα βρίσκονται η γλωσσολόγος, μεταφράστρια και ΛΟΑΤΚΙ+ μεταφράστρια Ειρήνη Πετροπούλου, ο δημοσιογράφος και σύμβουλος σεναρίου του προαναφερθέντος ντοκιμαντέρ Θοδωρής Αντωνόπουλος, καθώς και ο εκπρόσωπος της συλλογικότητας «Σύμπραξη για το φύλο» Νίκος Χατζητρύφων.

Τέλος, η κορύφωση αυτής της τόσο… πρωτότυπης όσο και προκλητικής εκδήλωσης θα γίνει με τη συμμετοχή οργανωμένου μπλοκ του ΑΠΘ στην παρέλαση του EuroPride το Σάββατο 29 Ιουνίου, με τις πρυτανικές Αρχές να καλούν «τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας του ΑΠΘ που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην παρέλαση υπερηφάνειας να προμηθευτούν το επίσημο μπλουζάκι κατά τη διάρκεια της προβολής του ντοκιμαντέρ στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ».

Οι αντιδράσεις

Οπως είναι φυσικό, όποιες μέχρι στιγμής αντιδράσεις δεν περιορίζονται μόνο στις «πεφωτισμένες» πρυτανικές Αρχές, που, αντί να επιτελούν το έργο τους σωστά, κάνουν προπαγάνδα υπέρ ενός φεστιβάλ με ημίγυμνους άνδρες και γυναίκες που χορεύουν κρατώντας sex toys και προσβάλλοντας τα χρηστά ήθη, αλλά και κατά του Εμπορικού Συλλόγου, που, εν μέσω μεγάλης ακρίβειας, μιλάει για «ιδιαίτερα χαμηλές τιμές και δελεαστικές προβολές στους επισκέπτες της πόλης», βάζοντας έτσι σε δεύτερη μοίρα τους κατοίκους της πόλης.

Ομοίως, αντιδράσεις -χαμηλών μέχρι στιγμής τόνων– ξέσπασαν και στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ., μετά την έκδοση σχετικής οδηγίας για… σαβουάρ βιβρ απέναντι στους χιλιάδες gay από όλη την Ευρώπη που θα κατακλύσουν τους δρόμους της Θεσσαλονίκης το αμέσως επόμενο διάστημα, ενημερώνοντας το ένστολο προσωπικό να σέβεται τις προτιμήσεις και τα προσωπικά αισθήματα των ατόμων, καθώς και να χρησιμοποιεί «ορθή γλώσσα», αποφεύγοντας την κατάχρηση των φύλων ή την αναφορά σε άτομα με λανθασμένο τρόπο, δημιουργώντας έτσι άτυπα τη ΛΟΑΤΚΙ Police της βόρειας Ελλάδας!

Τέλος, δεν θα γινόταν να μην αναφερθούμε στο υπόμνημα διαμαρτυρίας που κατέθεσε το πατριωτικό κόμμα ΝΙΚΗ προς τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, αλλά και το εξώδικο προς τη ΜΚΟ Thessalonikipride, στα οποία αναφέρεται ότι οι παρελάσεις υπερηφανείας «προσβάλλουν συστηματικά τη δημόσια αιδώ και τα εθνικά και θρησκευτικά μας σύμβολα, κάτι που δεν αρνείται το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη», καθώς και ότι «είναι παράλογο κοινόχρηστοι χώροι της Θεσσαλονίκης να μετατρέπονται σε “απαγορευμένες ζώνες” για γονείς με παιδιά», καλώντας τους διοργανωτές «να απέχουν από κάθε υβριστική και αήθη συμπεριφορά προς τα ιερά σύμβολα του έθνους και της ορθόδοξης πίστης, καθώς και να μην επιτρέψουν σε συμμετέχοντες να παρουσιάζονται ημίγυμνοι και να ερωτοτροπούν δημοσίως»! Πηγή

This entry was posted in ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε