Μελιγαλάς 1944

«Επί 100 κομμουνιστών
οι 40 ειναι αγύρτες
οι 59 αφελείς και
ΕΝΑΣ πραγματικός Μπολσεβίκος»
Λένιν

003-melig1982-3a Μελιγαλάς 1982. Με το ΕΝΕΚ στον τόπο της θυσίας.

Σεπτέμβριος 1944 οι Γερμανοί φεύγουν κι ο αέρας της Ελευθερίας πνέει στην Πελοπόννησο, αλλά τα βάσανα δεν τελειώνουν! 9 Σεπτεμβρίου 1944, οι κομμουνιστοσυμμορίτες επιτίθενται στη πόλη της Καλαμάτας με δύο Συντάγματα και χιλιάδες χωρικούς που επιστράτευσαν βιαίως. Μετά από μάχη συντρίβουν την άμυνα της πόλεως και καταλαμβάνουν την Καλαμάτα, σφάζοντας και ρημάζοντας! Μία μεγάλη φάλαγγα από πολεμιστές της Καλαμάτας και πολύς άμαχος πληθυσμός κατευθύνονται προς το Μελιγαλά, για να γλυτώσουν!

Το πρωϊ της 13ης Σεπτεμβρίου 1944 αρχίζει η επίθεση των κομμουνιστοσυμμοριτών κατά του Μελιγαλά. Ο Μελιγαλάς αντιστέκεται! Οι Έλληνες πατριώτες, πολεμούν σαν λιοντάρια. Την επόμενη μέρα οι κομμουνιστές με προδοσία, κατορθώνουν και εισχωρούν στις γραμμές των αμυνομένων. Ο Μελιγαλάς πέφτει στα χέρια των εξαγριωμένων Ελασιτών κι ακολουθούν σκηνές φρίκης και ντροπής για το ανθρώπινο γένος.

pigada
Σφάζονται 41 τραυματίες στο Νοσοκομείον κι όλο το ιατρικό προσωπικό. Γυναικόπαιδα και γέροι κομματιάζονται στους δρόμους, γυναίκες έγκυοι ξεκοιλιάζονται, κοπέλες βιάζονται κτηνωδώς. Κατεβάζουν την Ελληνική σημαία και στη θέση της, βάζουν ένα κόκκινο πανί. Φυλακίζονται όσοι απέμειναν ζωντανοί, τα γυναικόπαιδα κλείνονται χωρίς νερό και φαϊ σε διάφορα υπόγεια. 18 έγκριτοι Καλαματιανοί οδηγούνται στην Καλαμάτα, όπου τους κατακρεουργούν και τους κρεμούν στα πολύφωτα του Δημοτικού φωτισμού της κεντρικής πλατείας της Καλαμάτας.

Στο τέλος όλοι οι φυλακισμένοι οδηγούνται δεμένοι, ανά τρείς, 2 χιλιόμετρα έξω απ’ το Μελιγαλά στη γνωστή πηγάδα, γυμνοί, ξυπόλητοι, νηστικοί, διψασμένοι, τραυματίες, ασθενείς, αναγκάζονται από τ’ ανθρωπόμορφα κτήνη, νά βαδίσουν. Όσοι δεν βαδίζουν γρήγορα οι κομμουνιστές τους σφάζουν επί τόπου. Όσοι είναι δεμένοι με το ίδιο καλώδιο, σφάζονται κι αυτοί. Όποιος τολμά να μιλήσει, σφάζεται αμέσως. Κατά μήκος της διαδρομής από το Μπεζεστένι, έχουν τοποθετηθεί κομμουνιστές και προκαλούν τό πλήθος φωνάζοντας:

«Θάνατος – θάνατος – θάνατος».

Στήν Πηγάδα οι δήμιοι, μεταφέρουν στα χείλη της Πηγάδας κάθε τριάδα και τους σφάζουν με μία μαχαιριά στήν κοιλιά ή την καρδιά το λαρύγγι και τους ρίχνουν μέσα στην πηγάδα μαζί με πολλούς ζωντανούς, μπροστά στα γεμάτα φρίκη κι αποτροπιασμό μάτια των συγγενών τους, που υποχρεώθησαν να παρακολουθήσουν τα βασανιστήρια και την σφαγή τους. Η ελευθερία της Ελλάδος πληρώνεται εδώ με πολύ Ελληνικό αίμα.

pigada2
Αυτό συνεχίζεται επί τρεις ολόκληρες μέρες, χωρίς διακοπή, μέχρις ότου δέν υπάρχουν άλλοι.
Για πολλούς εφαρμόζεται αγριώτερος τρόπος. Με τσεκούρια και κλαδευτήρια τους κόπτουν χέρια και πόδια, αυτιά και μύτες. Ο πυθμένας της Πηγάδας κοχλάζει, τα έγκατα της γης αναταράσσονται και βοούν, οι σάρκες τών κρεουργηθέντων σφαδάζουν. Οι θρήνοι κι οι κραυγές γεμίζουν τον αέρα! Οί σφα­γείς μένουν ατάραχοι και συνεχίζουν, συνεχίζουν, συνε­χίζουν τό μακάβριον έργο τους.

Το επίσημο κράτος μέχρι το 1974 τιμούσε και μετείχε στο τελούμενο μνημόσυνο. Μετά το 1974 απέχει από το να τιμά την μνήμην των αγρίως σφαγιασθέντων πατριωτών του Μελιγαλά. Οι συγγενείς όμως των θυμάτων κι ο Ελληνικός λαός περιφρονώντας την κρατική απαγόρευση και την κατάργηση του Μνημοσύνου, τιμούν την μνήμη των θυμάτων της κομμουνιστικής θηριωδίας.

Πηγή

Σχετικά θέματα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ 1940 – 1950

@έσε ψηλά κι αγνάντευε….

This entry was posted in ΕΛΛΑΣ, ΙΣΤΟΡΙΑ and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

72 Responses to Μελιγαλάς 1944

  1. Ο/Η ΦΩΤΗΣ λέει:

    Μίλτο είσαι ανιστόρητος και αυτο κάνει εσένα βλάκα και καραγκιόζη, άξιο του σιναφιού σου. ΄΄Επίσημες έρευνες΄΄ υπάρχουν αρκετές. Το να λές αυτή που σου αρέσει και να μας λες εν ολίγοις ότι αυτή είναι η αλήθεια, τελεία και παύλα, δείχνει ότι δεν είσαι σοβαρό άτομο. Πράγματι, μεγαλώσαμε με την υποκρισία, τα ψέματα και τις συκοφαντίες του σάπιου μεταπολιτευτικού κατεστημένου που σίγουρα δεν υπήρξε εχθρικό προς την αριστερά και παρουσίασε εώς και πατριώτες τους βουλγαρόψυχους συμμορίτες. Σχετικά με τα περί ιδεολογικού πολέμου που ανέφερες, σίγουρα δεν τα πιστεύεις. Ποιοί ήταν οι ιδεολόγοι; Οι ορεσίβιοι κατσαπλιάδες; Και πόσο πατριώτες ήταν; Ή μάλλον πόσο προδότες ήταν; Διότι υπήρξαν αρκετές περιπτώσεις συνεργασίας με τους Ναζί, όσο και αν αυτό δεν μπορεί να το ΄΄χωνεψει΄΄ το μυαλουδάκι σας. Τέλος, τους γερμανούς δεν τους νίκησαν οι ρώσοι. Τους νίκησαν ΚΑΙ οι ρώσοι. Δεν ήταν μόνοι τους. Ούτε θα μπορούσαν να ανταπεξέλθουν μόνοι τους.
    Και η σιγουριά σου στο σενάριο μη ύπαρξης της Ελλάδας (και όχι ελλάδας) σε περίπτωση νίκης των γερμανών φανερώνει ότι δεν έχεις ελληνική ψυχή. Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει. Και άλλοι κατακτητές περάσανε και η Ελλαδα υπάρχει (όσο και αν αυτό πληγώνει τους εθνομηδενιστές).

  2. Ο/Η Μιλτος λέει:

    Βλακα, καραγκιοζη Μακεδονα. Απο Καλαματα ειμαι εγω ρε βλαμμενε. Γιατι δεν ακουσα τιποτα απο τις μαλακιες που λες; Επισημες ερευνες, καταμετρησαν 600 οπλιτες(ταγματασφαλιτες προδοτες) νεκρους, 18 ηλικιωμενοι, 18 γυναικες και 1 παιδι 16 χρονων νεκροι και αυτοι απο αδεσποτες σφαιρες. Αυτη ειναι η αληθεια και αν δεν σ’αρεσει στα αρχ@@@α μας. Με την υποκρισια τα ψεματα και τις συκοφαντιες μεγαλωσατε ανοητοι, και θελετε να λεγεστε πατριωτες. Μπουφοι ε μπουφοι. Ο πολεμος αυτος δεν ηταν πατριωτικος. Απλα οι δεξιοι χρησιμοποιουν το προσχημα της πατριδας για να δικαιολογησουν τα εγκληματα τους. Ηταν καθαρα ιδεολογικος πολεμος. Καπιταλισμος εναντιον κομμουνισμου, στα πλαισια του ψυχρου πολεμου που μολις αρχιζε. Οσο για τους ταγματασφαλιτες του Ιωαννη Ραλη, σαφως και ηταν αρχιπροδοτες καθως παραδωσανε κυριολεκτικα την ελλαδα στον ναζισμο και δολοφονουσανε ελληνες. Αν οι Ρωσοι δεν νικουσαν τους γερμανους στις 2 Μαιου 1945, τωρα ελλαδα δεν θα υπηρχε. Αυτο θα ηταν το επιτευγμα των ταγματαλιτων. Καταλαβες ρε σουργελο;

  3. Ο/Η ΝΣ λέει:

    Εσείς είστε οι γελοίοι και ανιστόρητοι συνάμα. Μάθε επίσης την διαφορά μεταξύ Χίτη και ταγματασφαλίτη (που σίγουρα δεν γνωρίζεις τίποτα πέρα απο τα παραμύθια που σε «ταΐζουν»).

  4. Ο/Η χρηστος λέει:

    ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ και οι πιο πολλοι εισαστε γελοιοι πηγαινετε στα διπλανα χωρια να ρωτησετε και ρωτα στο χιτοχωρι μελιγαλα γιατι την κεντρικη οδο τους την ονομασαν περ.μπουτου?

  5. Ο/Η ΦΩΤΗΣ λέει:

    12 Οκτωβρίου ΄44 οι γερμανοί εκκένωσαν την Αθήνα. Από την Πελοπόννησο είχαν αποσυρθεί νωρίτερα. 4 Σεπτεμβρίου απο τον Μελιγαλά και 5 από την Καλαμάτα.
    Όσον αφορά αν ο ΕΛΑΣ ήταν κομμουνιστικός, να σου θυμίσω ότι ήταν το ένοπλο τμήμα του ΕΑΜ που ιδρύθηκε απο τέσσερα κόμματα (ΚΚΕ, ΣΚΕ, ΕΛΔ και ΑΚΕ). Πρωταρχικό ρόλο όμως έπαιξε το ΚΚΕ. Και μπορεί να ενισχύθηκε απο πολλούς πολίτες μή κομμουνιστές, αλλά στις ανώτερες και στις νευραλγικές θέσεις βρίσκονταν κομμουνιστές. Μην καθόμαστε τώρα να λέμε και ονόματα.
    Τώρα, το πόσο αντιστασιακός ήταν ο ΕΛΑΣ αυτό φαίνεται απο την επίθεση που έκανε κατά του ΕΔΕΣ (31 Οκτωβρίου 1943) από κοινού με τους Ναζί στα Τζουμέρκα. Αλλά και απο τις συμφωνίες που έκανε με τους κατακτητές π.χ. Σύμφωνο Μελισσοχωρίου (20/09/44)

  6. Ο/Η Στέλιος Τ λέει:

    15 Σεπτεμβρίου 1944 εγιναν τα γεγονότα στον Μελιγαλά.
    12 Οκτωβρίου 1944 εφυγαν οι Γερμανοι από την Ελλάδα
    Οι κουμουνιστές της εποχής ήταν περίπου 12000, καταμετρημένοι από την κρατική ασφάλεια του Μεταξά. Είναι δυνατόν να ήταν κουμουνιστικό κίνημα το ΕΑΜ;
    Ας μην μπερδεύουμε τον αντιστασιακό «ΕΛΑΣ» με τον σταλινικό «Δημοκρατικό Στρατό», ο οποίος μυστηριωδώς εξοπλίστηκε από κάποιους και συμμετείχε στον Εμφύλιο.

  7. Ο/Η ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ λέει:

    Καταλαβαίνω την ηλιθιότητα του ελληνικού λαού! Διάβασα μερικά από τα σχόλια… Συμπέρασμα: Κύριοι της αριστεράς αν θέλετε να μάθετε ιστορία αναζητήστε τις πραγματικές πηγές από τους αυτοπτεις μάρτυρες και τους συγγενείς τους (όπως έκανα εγώ) και θα καταλάβετε πραγματικά τι συνεβει στον Μελιγαλα και την πηγαδα του. ΕΓΙΝΕ ΣΦΑΓΗ ΑΜΑΧΩΝ, ΠΑΙΔΙΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΑΓΜΑΣΦΑΛΙΤΩΝ! Τέτοια σφαγή δεν έκαναν ούτε οι Τούρκοι!!! Φυσικά αμφιβάλλω για την ελληνικότητα των ΚΚΕ-ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, διότι Ελληνας δεν μπορεί να σφάξει Ελληνα με τόσο αποτρόπαιο τρόπο. Ωστόσο η ίδρυση των Ταγμάτων Ασφαλείας από τους S.S. ερευνάται ακόμη ιστορικός και σύντομα θα αποκαλυφθεί αν ήταν δωσίλογοι όντως και πόσοι απ αυτούς. Οπότε μην περνετε πολύ φόρα ποταπά και σιχαμένα σκουλήκια της αριστεράς!! Γιατί προκαλείτε και αυτή την φορά θα σας πάρει και θα σας σηκωσει, όχι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ αλλά οι απλοί καθημερινοί ΕΛΛΗΝΕΣ πολίτες που θα καταλάβουν την προπαγάνδα όλων αυτών των χρονών που έκανε η αριστερά! ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΕΣΦΑΞΑΝ ΕΛΑΣ-ΕΑΜ-ΚΚΕ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΑΤΩΝΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΜΙΣΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΑΣ!!! ΗΛΙΘΙΟΙ !!!

    ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ

  8. Ο/Η ΝΣ λέει:

    Στην … ΣΟΥΛΤΑΝΑ;

  9. Ο/Η ΝΣ λέει:

    Αν θέλαμε ρε καραγκιοζάκο να είμασταν κομμούνια δεν θα γινόμασταν; Την άδεια σου θα πέρναμε;
    Αλλά δεν είμαστε εθνοπροδότες σαν κι εσάς. Διότι οι δοσίλογοι και απάτριδες εσείς είστε. Η πάλαι ποτέ εμπροστοφυλακή του πανσλαβισμού στην Ελλάδα και νύν του ισλαμισμού, Αφρικανοπακιστανολάγνοι όλοι σας.
    Όσο για τα κονσερβοκούτια που αναφέρεις δεν σε παρεξηγώ, συμμορίτες μια φορά – συμμορίτες για πάντα.

    Όταν λές Άρης που αναφέρεσαι; Στην … <>;

  10. Ο/Η kapetan kokkinos λέει:

    θα θελατε προδοτες να εισασταν αριστεροι αλλα πως?ο κοσμος σας τελειωνει εξω απο τα χωρια σας.γλυφτες 1ζωη εισασταν και θα ειστε.στον χιτλερ ορκιζοσασταν καθικια.με τις κονσερβες θα πρεπε να σας σφαξουμε κοπροσκυλα του κερατα αλητες δοσηλογοι.ΑΡΗ θα ακουτε και θα τρεχετε λαγοι.καπεταν ΚΟΚΚΙΝΟΣ

  11. Ο/Η ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ 1959 λέει:

    Παναγιώτη συμφωνώ απόλυτα μαζί σου . Αυτοί που τα φάγανε στα αλήθεια μας θέλουν να μαλώνουμε μεταξύ μας για να μην πάρουμε ένα ξύλο και τους κοπανήσουμε.

  12. Ο/Η sakis λέει:

    Ευχομαι να ψοφησουν ολοι οι κομμουνιστες αργα κ βασανιστικα κ να βγαλουν καρκινο τα παιδια τους κ οι οικογενοιες τους. Τοτε μονο θα ξεβρωμισει η Ελλαδα. Ο Αρης Βελουχιωτης που υποστηριζουν ηταν ενας ανωμαλος σφαγεας ομοφυλοφιλος που πηδιωτανε με τον αλλον τον ανωμαλο τον Τζαβελα. Βρωμοκομμα του 4% δεν θα ξαναμπειτε στη βουλη.

  13. Ο/Η Ναυπλιώτης λέει:

    Οι ιδεολογικοί απόγονοι των ληστοσυμμοριτών »προσπερνούν» κάποια γεγονότα, π.χ. την φράση του »πατερούλη» Στάλιν, μετά την υπογραφή συμμαχίας με τον Χίτλερ (23 Αυγούστου 1939), ότι μεταξύ κομμουνισμού και εθνικοσοσιαλισμού δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές. Τον χαρακτηρισμό, απο τον Ζαχαριάδη, της προέλασης του Ελληνικού στρατού στην Βόρεια Ήπειρο κατά των Ιταλών ώς ιμπεριαλιστικό πόλεμο του Μεταξά. Την απελευθέρωση 25 μεγαλοστελεχών του ΚΚΕ απο τους Γερμανούς στην Ακροναυπλία. Την απο κοινού επίθεση ΕΛΑΣιτών και γερμανών κατά του ΕΔΕΣ στην Ήπειρο. Την υπογραφή της συνθήκης του Πετριτσίου ( 12 Ιουλίου 1943 ) μεταξύ ΚΚΕ-ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και βούλγαρων παρτιζάνων για δημιουργία ανεξάρτητης Μακεδονίας και παραχώρησης της Δυτικής Θράκης στην Βουλγαρία μετά τον πόλεμο. Την υπογραφή συνθήκης μεταξύ του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ (με αντιπρόσωπο τον Καπετάν Κίτσο διοικητή 2ου Τάγματος, 31 Συντάγματος ΕΛΑΣ) και των Γερμανών (με αντιπρόσωπο τον Ταγματάρχη Έριχ Φένσκε διοικητή της μονάδας 31756) στο χωριό Λειβάδι την 1 Σεπτεμβρίου 1944, για υποχώρηση των γερμανών απο την περιοχή της Θεσσαλονίκης υπό την προστασία του ΕΛΑΣ. Ή την προσχώρηση στον ΕΛΑΣ . . . Ταγματασφαλιτών στην Ελευσίνα όταν η πόλη καταλήφθηκε απο τους Κομμουνιστές (διότι όσοι τους υποστήριζαν δεν θεωρούνταν δοσίλογοι).
    Ουδείς πιο γερμανοτσολιάς απο τον Κομμουνιστή.

    ΥΓ. Ο συμμοριτοπόλεμος δεν θα μπορούσε ποτέ να είναι εμφύλιος διότι το ήμισυ των ανταρτών ήταν αλβανοί και βουλγαροσκοπιανοί (τους οποίους οι κομμουνιστές τους αποκαλούσαν »Μακεδόνες»), ενώ οι αντίπαλοι τους ήταν ο Ελληνικός Εθνικός Στρατός.

  14. Ο/Η Ελλαδα χωρις κομμουνιστες πεντακαθαρη ελλαδα λέει:

    Σφαχτηκαν και ριφθηκαν στην πηγαδα ΟΣΟΙ αρνηθηκαν τον κομμουνισμο ! απο το 45 μεχρι το 50 γερμανοι ιταλοι δεν υπηρχαν πια στην χωρα ποιον διαολο πολεμουσαν οι μπολσεβικοι;;;;;;;; Αμαχο πλυθησμο που απλα ειπε ΟΧΙ στον κομμουνισμο γυναικες παιδια γερους κλπ που δεν δεχτηκαν να ξεπουλησουν τα πρωτοτοκοια τους που πεθαναν για εννοιες οπως πατρις θρησκεια οικογενεια εννοιες που ο κομμουνισμος δεν θελει ουτε να τις ξερει! Υπο ποια σημαια πολεμουσαν τοτε οι ελασιτες? ? ? ? ΣΙγουρα οχι την ελληνικη αλλα με σημαια το σφυροδρεπανο κατεσφαξαν τοσους αθωους !

  15. Ο/Η χρηστος λέει:

    Σας εκαναν ο Αρης και ο Μπαρτζος τετοια χουνερια στον Μελιγαλα ταγμααλητες που ακομα το φυσατε και δεν κρυωνει

  16. Ο/Η ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΝΑΓΟΣ λέει:

    Ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΕΡΡΑΚΗΣ ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΕΑΜ-ΕΛΑΣ/ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΑΓΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.ΘΑ ΣΑΣ ΛΥΘΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟΡΕΙΕΣ.ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ.ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΧΕΙ ΤΙΤΛΟ «ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΜΦΥΛΙΟΥ»ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΟΚΟΡΙΝΘΙΑ ΤΟ 1943-

  17. Ο/Η ELAS λέει:

    Δυστυχώς έχωσαν πολύ λίγους στη πηγάδα….

  18. Ο/Η Oust προδότες λέει:

    ‘Τα Τ.Α. διενεργούσαν ελέγχους σε σπίτια, που αποτελούσαν αφορμή για λεηλασίες και εκφοβισμό των πολιτών. Σε άλλες περιπτώσεις, ξυλοκοπούνταν και βιάζονταν γυναίκες που είχαν συγγενείς στον ΕΛΑΣ, και τα σπίτια τους καίγονταν. Το πρώην ορφανοτροφείο Χατζηκώνστα αποτέλεσε φυλακή όπου τα Τάγματα κρατούσαν όσους αιχμαλώτους τους δεν έπαιρναν οι Γερμανοί στο Στρατόπεδο συγκέντρωσης Χαϊδαρίου ή δεν στέλνονταν για καταναγκαστική εργασία στη Γερμανία. Τα Τάγματα συμμετείχαν επίσης ενεργά στα μπλόκα, σε επιδρομές μαζί με τα SS στην Καισαριανή, το Βύρωνα και αλλού καθώς και στην πολιορκία και τη μάχη στο λεγόμενο «Κάστρο του Υμηττού». Φρουρούσαν επίσης τα πτώματα όσων κρεμούσαν οι Γερμανοί έτσι ώστε να μην τα απομακρύνουν οι συγγενείς και να παραμένουν σε δημόσια θέα προς εκφοβισμό.
    Τόσο τα Τάγματα Ευζώνων όσο και αυτά του Παπαδόγκωνα συμμετείχαν σε εκκαθαριστικές επιχειρήσεις εναντίον των ανταρτών μαζί με το γερμανικό στρατό»
    ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ

  19. Ο/Η ΕΛΛΑΣ ΗΡΩΩΝ ΧΩΡΑ λέει:

    ΑΛΟΣΤΕ ΤΟ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ ΔΕΙΧΝΕΤΕ ΟΤΑΝ ΕΙΣΤΕ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΡΕΛΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΖΕΤΕ ΦΥΛΑΔΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΟΡΤΕΣ.

  20. Ο/Η ΕΛΛΑΣ ΗΡΩΩΝ ΧΩΡΑ λέει:

    Ο Μελιγαλάς έδειξε το πραγματικό πρόσωπο του Κομμουνισμού.
    Αθεοι, μισάνθρωποι, προδότες, σαδιστές ψυχανώμαλοι δολοφόνοι.Και τολμάνε να λένε πως δήθεν τα θύματα ήταν ταγματασφαλίτες.Βρωμοκουμούνια,στον πόλεμο πήρατε τα όπλα 1 μήνα μετά την εισβολή των γερμανών στην σοβιετική ένωση.Και το 1944 οι γερμανοί έχασαν τον πόλεμο στην σιβηρία και αποχωρούσαν απο την ελλάδα και εσεις σκοτώνατε γερμανούς με αποτέλεσμα εκείνοι να κάνουν αντίποινα.Το πραγματικό πρόσωπο άλοστε το δείξατε μετά το 44 που κάνατε παιδωμαζώματα και σφαγές.Αντε στο διάολο όλοι σας που τολμάτε να διαστρεβλώσετε την ιστορία απόγονοι του σφαγέα στάλιν.

  21. Ο/Η Pontios λέει:

    Πώς να δώσεις δικιο σε αυτούς που ακόμα και σήμερα δεν δείχνουν ίχνος μεταμέλειας για τα εγκλήματα που καυχιώνται οτι έχουν κάνει και συνεχίζουν τις προκλήσεις με λόγια που με πλύση εγκεφάλου τους έχει μάθει το κόμμα; Όταν ακούς γενικώς και αδιακρίτως κατηγορίες και χαρακτηρισμούς «φασισταριό» κ.τ.λ καταλαβαίνεις οτι λένε ό,τι γράφει το μπλοκάκι με τις σημειώσεις. Ποίος απο αυτούς έχει ιχνος ντροπής να ζητήσει συγγνώμη για όσα ανθελληνικά λένε και γράφουν επισήμως και στον Ριζοσπάστη. Ας έχουμε λίγο και τα μυαλά μας στην θέση τους. Όχι μόνο δεν έχουν μετανοήσει αλλα διατυμπανίζουν την «τιμωρία» όσων δεν συμφωνουν μαζί τους, φυσικά με τα γνωστά κονσερβοκούτια.Κλασσικό παράδειγμα τα σχόλια των αριστερών που διαβάσατε πριν. Σιγά μην πολέμησαν τους Ναζί για την Πατρίδα. Για την εξουσία έσφαζαν αδιακρίτως! Δείξτε μου ένα αριστερό κόμμα με πατριωτικές αξίες να ανακαλέσω αμέσως. Μια ζωή στο ξεπούλημα της Ελλάδας στους συντρόφους τους με ανταλλάγματα τις ζωές και τη γη μας.

  22. Ο/Η ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ λέει:

    Οι φασίστες πρέπει να πεθαίνουν άγρια και βασανιστικά! ‘Οπως πέθαναν και αμέτρητοι είτε από πείνα, είτε από βασανιστήρια ή σφαίρες Ναζί και συνεργών τους! Η Πηγάδα περιμένει κι άλλους δοσίλογους και σύγχρονους Γερμανοτσολιάδες που βάζουν μπροστά Ελληνικές σημαίες και αρχαία σύμβολα, τάχα πονούν για την Ελλάδα που τη βλέπουν όπως ο χούλιγκαν την ομάδα του! Πωρωμένα σκουλίκια που έχουν πλάτες στην αστυνομία, τους Πρετεντέρηδες και το Μαύρο Μέτωπο που τους έχει ως εφεδρεία βλέποντας το λαό έτοιμο να εξεγερθεί ενάντια στη νέα ΚΑΤΟΧΉ και το Ράϊχ της Μέρκελ και των παρατρεχάμενων τύπου Σαρκοζί! Ο ΕΛΑΣ δεν είχε μόνο κομουνιστές, αλλά όλους όσους ήθελαν να αμυνθούν απέναντι στην εισβολή του Άξονα!
    Δεν κάνουν τα ράσα τον παπά, ούτε οι…μεγάλες σημαίες των πατριώτη!

  23. Ο/Η TSATLIDHS XRISASTOMOS λέει:

    διαβαστε την νεοτατη ιστορια του Π. ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΤΑ ΦΡΙΚΑΛΕΑ ΑΙΣΧΗ ΤΟΥ ΜΕΛΙΓΑΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΝΑΝΕ ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΤΟΥΣ . ΤΑ ΠΑΘΗ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΔΥΣΤΥΧΩΣ

  24. Ο/Η klaras λέει:

    παντα ετσι στους προδοτες

  25. Παράθεμα: Η Συμφωνία της Βάρκιζας « ΕΛΛΑΣ

  26. Ο/Η ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ λέει:

    ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ 1959 ΚΑΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ . ΕΜΕΙΣ, ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΧΩΡΙΖΟΥΝ. ΤΩΡΑ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΟΣ .ΔΕΝ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΜΑΖΙ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ..ΑΥΤΟΙ ΤΑ ΦΑΓΑΝΕ ΕΜΕΙΣ ΓΛΥΨΑΜΕ ΤΑ ΚΟΚΑΛΑΚΙΑ ΜΟΝΟ

  27. Ο/Η ΕΑΜ-ΕΛΑΣ λέει:

    ellas ο πολύ ψευδοπατριωτισμός σου σου έχει πάρει τα μυαλά.Αυτά που γράφεις στο εν λόγω άρθρο ποιος τα έγραψε;Ο φίλος σου ο Γ.Παπαδόπουλος;Τέτοιες μακαβριότητες ούτε οι ταγματασφαλίτες δεν κάναν.ή μάλλον λάθος.ΕΣΕΙΣ ΚΑΝΑΤΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.Φιλάκια γερμανοτσολιά,ο Μελιγαλάς ήταν το πρώτο θύμα.

  28. Ο/Η tolhs λέει:

    περι καπιταλισμου κ κουμουνισμου.στο πρωτο η οικονομια βασιζεται στο χρεος ετσι εχουμε ραγδαια αναπτυξη,αλλα αναποφευκτη κριση…καποτε η κριση του χρεους σκαει κ τα σαρωνει ολα κ μετα αρχιζει παλι η επενδυση κ μετα σου λεει η ιστορια ειναι ενας κυκλος…το καπιταλιστικο συστημα τον οδηγει.στον κουμουνισμο εχουμε αργη αλλα σταθερη αναπτυξη βασισμενη στην παραγωγη κ οχι το χρεος…..αλλα….πουθενα δεν εχουμε δημοκρατια……..

  29. Ο/Η Βασίλης λέει:

    Stathis εσύ είσαι γελοίος μάλλον.Οι φίλοι σου οι κομμουνιστές,στον εμφύλιο πόλεμο βασάνισαν μακάβρια τον παππού μου και εκτέλεσαν την γιαγιά μου μπροστά στα μάτια του πατέρα μου.Θα έπρεπε να ντρέπεσαι που είσαι κομμουνιστής.Παλιομπολσεβίκε άπλυτε,θα έρθει και η ώρα σας άθεοι,απάτριδοι

  30. Ο/Η stathis λέει:

    Αρε γελοιε ellas.Δεν ντρεπεσε να λες τετοια ψεματα; Σε πιρανε χαμπαρι ολοι.Πιος νομιζεις οτι πιστευει αυτες τις βλακειες που λες; Εισαι τοσο μεγαλο καθικι και καθαρμα που παρουσιαζεις τους πρωδοτες τους ταγματασφαλιτες σαν πατριωτες.Αλλα τι να περιμενε καπιος απο ενα φασιστα ναζι.Εχω ανθρωπους που μενουν καλαματα και παρολο που συζηταω για τετια θεματα ποτε δεν μου ανεφεραν αυτες τις ανοησιες που λες.Η πελλοπονησος υπεφερε πολλη εκεινο το διαστημα απο εσας τους προδοτες και τους γερμανους με χιλιαδες βιαιοτητες και εκτελεσεις.Τι κακο εκανε δηλαδη το ΕΑΜ; Πηγε να σωσει τον πληθυσμο απο εσας τους εγκληματιες.Και μαλιστα το πληθος εξαγριομενο πηρε το μερος των ΕΑΜιτων και ορμουσαν μαζι στους εγκληματιες-προδοτες φασιστες για να εκδηκιθουν για τα αγαπημενα τους πρωσοπα που χασανε εξετιας σας.Εμενα τον παπου μου εσεις οι ταγματασφαλιτες τον κοψατε το αριστερο χερι, τον βασανισατε και τον πεταξατε σε μια χαραδρα.Η γιαγια μου ενω ητανε εγκυος εσεις την πατησατε στη κοιλια και εχασε ενα απο τα παιδια που ειχε.Αλλα τεσσερα παιδια τα εκτελεσατε επιτοπου. Προπαγανδηστη και συκοφαντη, εσυ τα λες και εσυ τα πιστευεις.Το ειδος σου ειναι προς εξαφανηση και εισαι απο τους τελαιυτεους.Κρυφτητε καλα μεσα στα σπιτια σας και πισω απο την ανωνυμια σας στο διαδυκτιο γιατι δεν σας βλεπω καλα.

  31. Ο/Η Γιωργος λέει:

    ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΔΗΛ ΣΟΥΗΔΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΗΠΑ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΒΕΛΓΙΟ ΚΤΛ ΚΟΥΜΟΥΝΟΒΛΑΚΙΑ ΔΗΛ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΑΛΒΑΝΙΑ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΚΟΥΒΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΟΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΟΚΟΥΜΟΥΝΟΒΛΑΚΕΣΑΡΙΣΤΕΡΟΔΕΞΙΟΤΣΕΠΑΤΟΙ ΔΗΛ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΑΛΕΓΩ ΤΟ ΠΡΩΤΟ. ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟ ΦΑΣΙΜΟ

  32. Ο/Η Γιωργος λέει:

    ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΠΕΙΝΑ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ

  33. Ο/Η Panayiotis Kompogiorgas λέει:

    Δεν επικροτούμε τα όσα έγινα στο Μελιγαλα.
    Δεν επικροτούμε εκτελέσεις.
    Αλλά να λέμε ότι ητάν αθώοι πολίτες και όχι συνεργάτες των Γερμανών…?Πόσες μπούρδες ακόμα…
    Εμφανίζονται κάποιοι κατα καιρούς και διηγούνται ιστορίες απο τότε με φανερά τα αντικουμουνιστικά τους αισθήματα και κανείς δεν τους ρωτάει τι έκαναν στην αντίσταση και τινος το μέρος ειχαν παρει…Ελεος!
    Αντι να ντρέπονται που συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς βγαίνουν να κάνουν και τους πατριώτες απο πανω…Ρε τι λετε…

  34. Ο/Η Δημήτριος λέει:

    Ο Θεός να τους αναπαυσει τους τεθνεώτας..αυτοί εφυγαν με τον α η β τρόπο που μόνο ο Κύριος γνωρίζει..εμείς να δούμε τι θα κάνουμε και πως θα κριθούμε…ας αποφασίσουμε με ποιο καράβι θα ταξιδευουμε στο βίο μας…ας λάβουμε γνώση του Ευαγγελίου μην τυχόν ο Κύριος επιτρέχει να ξαναγίνουν τα ίδια διότι ο Ελλην δεν αλλάξε και πολύ μεσα στους αιώνας.
    Να διαβάσουμε το Δευτερονόμιο..μην περιμενετε το κκε να καταδικασει τους διεθφθαρμενους άρχοντες..το εχει καμει η Βίβλος προ αιώνων.

  35. Ο/Η giorgos GG λέει:

    Εκτέλεση των 200 στην Καισαριανή

    «Την Πρωτομαγιά του ’44, οι δυνάμεις κατοχής, σε αντίποινα για την εξόντωση ενός Γερμανού στρατηγού και του επιτελείου του, εκτέλεσαν στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής 200 κομμουνιστές, που τους πήραν από το στρατόπεδο του Χαϊδαρίου.

    Απ’ αυτούς, περίπου 170 ήταν πρώην κρατούμενοι στην Ακροναυπλία και οι υπόλοιποι πρώην εξόριστοι στην Ανάφη.

    Ο εχθρός είχε κάνει γνωστές τις προθέσεις του λίγες ημέρες πριν, όταν δημοσιοποίησε μέσω του κατοχικού Τύπου και ανάρτησε στους τοίχους των σπιτιών της πρωτεύουσας την εξής ανατριχιαστική ανακοίνωση:

    «Την 27.4.1944 κομμουνιστικαί συμμορίαι, παρά τους Μολάους, κατόπιν μίας εξ ενέδρας επιθέσεως, εδολοφόνησαν ανάνδρως ένα Γερμανό στρατηγό και τρεις συνοδούς του αξιωματικούς και ετραυμάτισαν πολλούς Γερμανούς στρατιώτες. Εις αντίποινα θα εκτελεσθούν:

    1. Ο τυφεκισμός 200 κομμουνιστών την 1η Μαΐου 1944.
    2. Ο τυφεκισμός όλων των ανδρών, τους οποίους θα συναντήσουν τα γερμανικά στρατεύματα επί της οδού Μολάων προς Σπάρτην, έξωθι των χωρίων.
    Υπό την εντύπωσιν του κακουργήματος τούτου, Ελληνες εθελονταί εφόνευσαν αυτοβούλως 100 άλλους κομμουνιστάς.

    Ο στρατιωτικός διοικητής Ελλάδος».

  36. Ο/Η Εγώ λέει:

    “Επί 100 κομμουνιστών
    οι 40 ειναι αγύρτες
    οι 59 αφελείς και
    ΕΝΑΣ πραγματικός Μπολσεβίκος”
    Λένιν

    ΕΥΤΥΧΩΣ!

  37. Ο/Η Επαγγελματιας Αριστερος λέει:

    @γιωργος καλλεργης

    Κλασικο παράδειγμα φασιστα. Ο ανθρωπος ρωταει και δε δεχεται καμια αλλη απαντηση εκτος από «ναι» ή «όχι». Όπως ακριβώς οι δικηγοροι στις αμερικανικες ταινιες. Ειναι η …δημοκρατικοτητα των ΚΚΕδων και των λοιπων αστειων περιπτωσεων που το επίσης αστειο ελληνικο κρατος τους εχει ανακηρυξει σε νταβαδες του καθε δημοκρατη πολιτη. Κλασσικο δειγμα φασιστα με αριστερο περιτυλιγμα.

  38. Χαιρετώ τον διαχειριστή του blog και βαίνω ευθύς στην ουσία.

    Θα ρωτήσω μονάχα μία φορά, και θέλω μία ξεκάθαρη απάντηση χωρίς ελιγμούς, χωρίς τακτικές, γυμνά και δωρικά όπως ρωτώ κι εγώ κι έχω αφήσει όλα μου τα στοιχεία στη διάθεση του διαχειριστή για του λόγου το αληθές.

    Ρωτώ λοιπόν τον διαχειριστή:

    Είσαι φασίστας?
    (με ότι συνεπάγεται ο όρος: εθνικοφυλετικό ρατσισμό, ακροδεξιές τάσεις νοσταλγίας του ναζισμού, χριστιανοεθνικισμό κλπ κλπ)

    -πρόσεξε, θέλω να μου απαντήσεις ακριβώς πάνω σε αυτό, χωρίς περιγραφές εκ του αντιθέτου (π.χ αντικομμουνιστής και τα τοιαύτα).

  39. Ο/Η Ζήτω το Ε.Α.Μ! λέει:

    Δεν μπορώ ν’ ακούω γερμανοτσολιάδες να επικαλούνται την έννοια Πατρίδα.Πάρτε το χαμπάρι, εκτός απο το Ε.Α.Μ που το εμπιστέυθηκαν οι Έλληνες και όχι μόνο οι κομμουνιστές, όλοι «οι εθνοσωτήρες» ξεπουλήθηκαν στους Γερμανούς πρώτα, στους Άγγλους έπειτα και στους Αμερικάνους τελικά!Ο ΕΛ.Α.Σ δεν πέθανε ποτέ όσο κι αν χιτλερικά μου παιδόπουλα θέλετε να το ξεχνάτε-ο σοσιαλισμός(και δεν εννοώ το ΜΠΑΤΣΟΚ) δημιουργεί πραγματικές αξίες και δεν λερώνεται απο το πατσουλί άρωμα-το πολυφορεμένο του δήθεν πατριωτισμού, του και καλά «μεγαλοιδεατισμού». Ξέρω ότι θέλει»αρετή και τόλμη η ελευθερία», σας το πε ο ποιητής.Και αρετή και τολμή ίσον έμπρακτη καθημερινή αντίσταση είτε στο βουνό είτε στην ψυχή…….Έτσι κερδίζεται και δεν «χαρίζεται» η ελευθερία, η αξιοπρέπεια……Όσον αφορά τον Μελιγαλά τώρα, δεν είμαι υπέρ της βίας αλλά υπάρχουν στιγμές που η καλύτερη απάντηση στην βία ίσως και να’ ναι πάλι η βία!Όποιος αδίκησε καλά να πάθει!Όμοιον ομοίω αεί πελάζει έλεγαν οι αρχαίοι-και προφανώς στην συγκεκριμένη περίπτωση ταιριάζει γάντι!

  40. Ο/Η Εμμανουήλ Καλλιδίου λέει:

    Πρώτη φορά διαβάζω τόσες μπαρούφες με άρωμα αγριοπαπάγιας μαζεμένες… πιο τραγικά κι από τα ασύστολα ψεύδη της εκκλησίας είναι τα δικά σας…αν είναι δυνατόν..και αντικομμουνιστής να είσαι…με αυτό το ας το πούμε..πως να το πουμε δηλαδή που δεν λέγεται…θα σπαγες απλά μεγάλη πλάκα..ούτε καν που θα έμπαινε σοβαρός λειτουργικός εγγέφαλος σε διαδικασία ανάλυσης στοιχείων..κατευθείαν στο κάδο ανακύκλωσης… Ιστορία στο σχολείο…γιατι τόσο γελοία είναι αυτά που γράφονται εδώ…πόσο είχατε ? 01 στα 20?

  41. Ο/Η ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ 1959 λέει:

    τελικα η αληθεια ειναι πολυ σχετικη ΄΄ Την αλήθεια ρε παιδιά says:΄ ΄΄η πηγη σου μαλλον ηταν βιβλια η καταλογοι ανηψιων του Καπεταν ΑΡΗ υπαρχει ενα βιντεο του χωρου στο ιντερνετ που εχω και εγω παρομοιο στο οποιο μετρησα προχειρα 5-6 μαθητες κατω των 18 δυστυχως ειναι μια αληθεια που δεν αμφισβητειται απο αυτους που παραγραφουν τα παντα προς το συμφερον τους και την ιστορια επισης . ειναι τουλαχιστον ατυχες να μιλαμε για κατι το οποιο ειναι τοσο φανερο και αυταποδεικτο . μαυτο το σκεπτικο και κατι αλλα παρομοια γιναμε πορνειο και γελαει ολος ο κοσμος μαζι μας

  42. Ο/Η Την αλήθεια ρε παιδιά λέει:

    Τις τελευταίες μέρες της Γερμανικής κατοχής του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στην Ελλάδα (1941-1944), η πόλη είχε μετατραπεί σε πεδίο σύγκρουσης μεταξύ των δυνάμεων της Εθνικής Αντίστασης (ΕΑΜ-ΕΛΑΣ), υπό την ηγεσία του Άρη Βελουχιώτη, και των συνεργατών των Ναζί, τα Τάγματα Ασφαλείας, που βρίσκονταν έξω από την πόλη. Μετά από 14-ήμερη μάχη (2 Σεπτεμβρίου, 1944 με 16 Σεπτεμβρίου, 1944), η οποία κορυφώνεται το τριήμερο 13-16 Σεπτεμβρίου, τα Τάγματα Ασφαλείας ηττώνται, και ζητούν ανακωχή προκειμένου να παραδοθούν. Οι όροι δεν γίνονται δεκτοί από τις δυνάμεις αντίστασης. Οι 1.144 επιζήσαντες συνεργάτες των Ναζί εκτελούνται και θάβονται μαζικά σε έναν τάφο, στην «Πηγάδα». Μετά το τέλος του Ελληνικού Εμφυλίου Πολέμου, όλες οι κυβερνήσεις απέδιδαν φόρο τιμής στους εκτελεσθέντες δοσίλογους, παρουσιάζοντας το περιστατικό ως «σφαγή γυναικόπαιδων από τους κομμουνιστές» (κάτι που φυσικά δεν ισχύει καθώς από τα 1.144 άτομα, μόνο 18 γυναίκες, 18 ηλικιωμένοι και ένας έφηβος εκτελούνται – δηλαδή το 96,8% του συνόλου είναι άντρες μάχιμης ηλικίας). Αυτή η τελετή σταμάτησε μετά το τέλος της Χούντας των Συνταγματαρχών. Σήμερα, μόνο μέλη ακρο-δεξιών οργανώσεων αποδίδουν φόρο τιμής στους εκτελεσθέντες.

  43. Ο/Η ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ 1959 λέει:

    ΑΓΑΠΗΤΕ ΒΑΣΙΛΗ ΜΙΛΑΣ ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΟΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΧΑΜΗΛΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΦΡΟΝΗΜΑ .ΜΑΘΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΟΡΦΑΝΟΙ ΑΠΟ ΠΑΤΕΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΔΕΝ ΑΝΗΚΑΝ ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΤΟΥΣ ΜΑΖΕΨΑΝΕ 15 ΧΡΟΝΩΝ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ » ΠΑΤΡΙΩΤΗ » ΑΡΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΟΨΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΓΙΑΤΙ Η ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΝΑ ΣΒΗΣΤΕΙ Ο ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ . ΕΣΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΟΛΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΚΟΜΑ ΗΤΑΝ ΣΤΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ? ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΤΟΥΣ ΤΥΧΗ ΑΠΟ ΕΝΑ ΔΙΠΛΑΝΟ ΧΩΡΙΟ ΕΝΑΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΙΠΕ » ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΔΙΑ ΒΡΕ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ‘ ΕΛΑ ΛΟΙΠΟΝ ΣΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ . ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΣΦΑΖΕΙΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ?

  44. Ο/Η ΕΛΕΝΗ....410 λέει:

    πες τα εσσεται ημαρ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  45. Ο/Η ΕΣΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ!!!!!! λέει:

    Η Αριστερά υποστηρίζει τόν Αξονα
    «Ο πόλεμος αυτός που προκλήθηκε από τη βασιλομεταξική σπείρα, που διατάχτηκε από τους εγγλέζους ιμπεριαλιστές, δεν μπορεί να έχει την παραμικρή σχέση με την υπεράσπιση της πατρίδος μας. Ούτε είναι βέβαια πόλεμος κατά του φασισμού, όπως δήλωσε κυνικά ο αρχιφασίστας Μεταξάς».

    Μανιφέστο ΚΚΕ, 7 Δεκεμβρίου 1940.
    αντε χαθειτε,παλιο κονσερβοσφαγιαδες!!ανθελληνικα σκουληκια!που μου μαθατε και ιστορια!η μονη ιστορια που ξερετε ειναι του μαρξ..του σταλιν και του καθε μπολσεβικου!που ειστε εσεις ελληνες!!!πορεια μονο για το πολυτεχνειο ξερετε ν ακανετε και για τον κω…σας,με το γνωστο παμε…για τα εργασιακα και μονο!!πορεια για τα ιμια?για την κυπρο?για τους ποντιους?για τους λαθρομεταναστες?αντε,,να συνχωρατε τον καραμανλη,που σας αναγνωρισε σαν κομμα!!πολιτικη βουνων θα κανατε ακομα!μπολσεβοσκυλα!ολη η ρωσια εχει γινει μπλε!εθνικιστικη!ετσι για να γουσταρετε..αυτοι θα ερθουν να σας γαμ…!!!πουτιν με τρελααα!!!αντε γεια σας!!!

  46. Ο/Η ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΠΟ ΜΕΛΙΓΑΛΑ λέει:

    ΠΙΑ ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΩ?ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΤΑ ΠΡΟΔΟΤΙΚΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (Ο ΟΡΚΟΣ ΤΩΝ ΤΑΓΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΩΝ ΤΟΥΣ ((ΟΡΚΙΖΟΜΑΙ ΕΙΣ ΤΟΝ ΘΕΟΝ ΤΟΝ ΤΟΥΤΟΝ ΑΓΙΟΝ ΟΡΚΟΝ ΟΤΙ ΘΑ ΥΠΗΡΕΤΩ ΑΝΑΝΤΙΡΗΤΩΣ ΤΑΣ ΔΙΑΤΑΓΑΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥΜΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΑΔΟΛΦΟΥ ΧΙΤΛΕΡ….ΚΤΛΠ)ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΜΑΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΜΕ ΤΑ ΤΑΓΜΑΤΑ…ΑΠΛΩΣ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΚΑΙ (ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΟΙ)..ΜΕ ΧΑΜΗΛΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΦΡΟΝΗΜΑ ΠΟΥ ΚΟΙΤΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΟΛΕΥΤΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ……ΡΩΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΣΟΥ ΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΜΕ ΤΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟ ΜΕΛΙΓΑΛΑ.(ΕΧΩ ΠΕΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΔΕΞΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΙΣΟΥΣ ΝΑ ΕΙΝΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΕΛΙΓΑΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΜΙΣΟΥΣ ΑΠΕΞΩ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ)..ΞΕΡΩ ΝΑ ΚΡΙΝΩ. ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΙΝΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ…..ΚΟΙΤΑ ΟΣΑ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΣΤ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΘΑ ΔΕΙΣ ΟΤΙ ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΩ ΤΟ ΘΕΜΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΑΛΛΑ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΕ ΑΥΤΗ.ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΤΑΝΟΩ ΤΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ ..ΑΜΟΡΦΩΣΙΑ ..ΠΡΩΤΟΓΟΝΙΣΜΟ ..ΒΙΑ ΜΙΣΟΣ ΚΑΙ ΘΥΜΟ….ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ Η ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΑΝΤΙΣΑΣΙΑΚΟΥ ΔΕΝ ΔΙΝΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ ..ΑΛΗΘΕΙΑ Η ΓΕΡΜΑΝΟΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΗ??

  47. Ο/Η ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ 1959 λέει:

    ΑΓΑΠΗΤΕ ΒΑΣΙΛΗ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΛΙΓΑΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟ ΧΕΡΙ ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΜΑΛΛΟΝ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΑΛΛΟ ΓΕΓΟΝΟΣ .ΜΑΘΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΛΕΜΕ.ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΕΚΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΜΕΡΗ ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΗΡΩΕΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΣΦΑΞΑΝ ΤΟΥΣ ΑΘΩΟΥΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΕΝΟΧΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ

  48. Ο/Η ΕΛΕΝΗ....410 λέει:

    ΕΓΩ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΠΩΣ ΟΠΟΥ ΥΠΗΡΧΕ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΕΙΝΑΓΕ Κ ΠΕΙΝΑΕΙ Κ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΤΡΩΝΕ ΛΙΓΟΙ…..ΕΠΕΙΣΗΣ ΕΧΟΥΝ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ Κ ΕΡΕΙΣ Κ ΕΧΟΥΝ ΒΕΒΥΛΩΣΕΙ ΕΚΚΛΗΣΕΙΕΣ Κ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ….ΑΥΤΗ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΟ ΤΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΕΝΕΙ…Κ ΑΚΟΜΑ Κ ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΝ ΗΤΑΝ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ (ΟΛΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ) ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ Κ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΣΤΟ ΠΗΓΑΔΙ????ΚΑΙ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΠΩΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 73 ΜΕΤΑ ΤΗ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΟΛΟΙ ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΗΤΑΝ ΠΡΟΔΟΤΕΣ Κ ΕΙΝΑΙ….Κ ΔΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

  49. Ο/Η Αργοναύτης λέει:

    Ρε κορόιδα κουκουέδες, την περίοδο εκείνη, σας είχε πουλήσει η μητέρα Ρωσία. Σας πούλησε στους Δυτικούς και σεις σκοτωνόσαστε με τ’ αδέλφια σας για μια ανέφικτη ιδεολογία. Απόδειξη είναι πως σήμερα στην Ρωσία το ΚΚ Ρωσίας στις εκλογές πήρε 7%. Ο Κάστρο και η Κίνα ακολουθούν άλλες πορείες. Πέθανε το σύνθημα «Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε» . Οι μόνοι πιστοί, είναι οι Πραιτοριανοί της Παπαρήγα του ΠΑΜΕ. Καλή χρονιά

  50. Ο/Η luger42 λέει:

    τοτε γιατι απο την επομενη αρχισαν να τους βγαζουν ?
    περασαν οι ζεστες η δεν μυριζαν πια ?
    δεν εισαι μονο εσυ απο το Μελιγαλα ειναι και αλλοι
    και μερικοι απο τους παροντες τοτε ειναι ακομα ζωντανοι
    αυτοι θυμουνται και τον αρη εκει. ενω καποιοι «ιστορικοι»
    δεν τον ειδαν

  51. Ο/Η ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΠΟ ΜΕΛΙΓΑΛΑ. λέει:

    οσο αφορα για το περιφημο πηγαδι επειδη ηταν καλοκαιρι με μεγαλη θερμοκρασια και ηταν αδυνατο να ταφουν κανονικα για να μην μυριζουν τα πτωματα τα εριχναν στο πηγαδι, οπου μεσα εινε και τα πτωματα των ανταρτων.Ορισμενα χωρια που δεν εστειλαν ανθρωπους να πολεμησουν μαζι με τα ταγματα ασφαλειας δεν ειχαν κανενα νεκρο….παραδειγμα μελιγαλιωτες με τα ταγματα ειχε ελαχιστους. Απο τα γυρω χωρια ειχαν νεκρους(διαβολιτσι…κλπ)που ακολουθησαν τα ταγματα, ειχαν θυματα.Οπως και διαφοροι αθωοι που σκοτωθηκαν απο οβιδες η αδεσποτες σφαιρες απο τη μαχη…οσο αφορα για μαχαιρωματα και ξεκοιλιασματα αυτα εινε μονο στη σφαιρα της αρρωστημενης ναζιστικης φαντασια σας….οσοι ταγματασφαλητες εκτελεστηκαν ειχαν κανει εγκληματα και δικαστηκαν απο τους ιδιους τους χωρικους ,για εκτελεσεις βιασμους ,καψιμο σπιτιων και περουσιων…οτι ακριβως δηλαδη εκαναν οι γερμανοι, τα αφεντικα τους….

  52. Ο/Η ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΠΟ ΜΕΛΙΓΑΛΑ. λέει:

    ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ ΤΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑΝ (ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ) ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ..ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗ, ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΜΕΣΑ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΕΣ…..
    ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΗΣ ΒΕΡΜΑΧΤ Η ΤΟΥ ΓΚΑΙΡΙΝΓΚ ΠΟΥ ΒΓΗΚΑΝ ΣΤΟ ΦΩΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ….ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ…ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΤΑ ΒΓΑΖΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΑΜΕΣΑ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΜΟΥ ΦΟΡ ΑΓΑΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΣΤΟΛΗ ΝΑ ΣΟΥ ΣΤΙΛΩ ΦΩΤΟ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ…ΣΤΗΝ ΔΕ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΜΕΛΙΓΑΛΑ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΑΔΕΡΦΙΑ ΚΑΙ Α ΞΑΔΕΡΦΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ…ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΖΗΣΗ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ…..(δηλαδη προερχομαι απο δεξια οικογενεια οπου αλλοι πηγαν στα ταγματα ασφαλειας και αλλοι στον ελλας…)

  53. Ο/Η ellas λέει:

    Σωστά!!! Εσείς «ξέρετε»……

  54. Ο/Η ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΠΟ ΜΕΛΙΓΑΛΑ. λέει:

    ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΕΛΙΓΑΛΑ ΗΤΑΝ ΚΛΕΙΣΜΕΝΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΝΤΥΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ,ΤΑΓΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΟΙ ΠΑΡΑΣΥΡΜΕΝΟΙ ΟΤΙ ΑΜΑ ΕΡΘΟΥΝ ΟΙ ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ.ΟΣΟΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΚΑΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΙ ΕΓΛΗΜΑΤΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ.ΟΣΟΙ ΠΗΓΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΗΤΑΝ !ΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΗΤΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΑΣ.ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΕΔΩ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΔΡΑΣΗ ΟΙΥ ΚΑΘΕΜΙΑΝΟΥ.

  55. Ο/Η ellas λέει:

    Οι κρεμάλες και ο ελεύθερος χώρος στο Μελιγαλά, που προφανώς θέλεις να χρησιμοποιήσεις φανερώνουν την δημοκρατικότητά σου Άρη. Γράψε Ελληνικά αν θέλεις να δημοσιευθεί το σχόλιό σου και φυσικά κράτα τις βρισιές για τους ομοίους σου.

    ΕΛΛΑΣ

  56. Ο/Η ellas λέει:

    Προς ΕΑΜ ΕΛΛΑΣ
    Εφαρμόζεις την συνηθισμένη τακτική των ομοίων σου. Ξέρεις μήπως να μιλάς και να παραθέτεις επιχειρήματα ή μόνον βρίζεις;
    Επιχειρήματα έχεις;;;;;;;; Αν δεν έχεις, βρες καμμιά άλλη ιστοσελίδα να εκτονωθείς.

  57. Ο/Η Χολογούνης Δημήτρης λέει:

    Η περίφημη εργατική τάξη που θα εξουσίαζε όλες τις άλλες είναι καταδικασμένη και αυτή να αντικατασταθεί από μηχανές και ρομπότ. Αυτό έγινε σε μεγάλη κλίμακα από τους υπολογιστές. Βέβαια είδαμε τις σφαγές που κάνανε οι κομμουνιστές σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Είναι δίκαιο λοιπόν να πληρώσουν με την εξαφάνισή τους οι κομμουνιστές για όλα τα εγκλήματα ου κάνανε.

  58. Ο/Η ellas λέει:

    Προς απίθανο υβριστή – σχολιαστή!

    Αν ξέρεις να σχολιάζεις, χωρίς να βρίζεις, έχει καλώς….
    Ειδάλλως περιορίσου στα blogs, που δεν προσβάλλουν την ιδεολογία σου….

    ΕΛΛΑΣ

  59. Ο/Η Αλέξανδρος λέει:

    Ο Μελιγαλάς έδειξε το πραγματικό πρόσωπο του Κομμουνισμού.
    Αθεοι, μισάνθρωποι, προδότες, σαδιστές ψυχανώμαλοι δολοφόνοι.
    Ακόμη και σήμερα, συνεχίζουν να χτυπούν τα βασανισμένα θύματα τους, στην προσπάθεια να δικαιολογήσουν τη φρικαλεότητα και τη σήψη της ψυχής τους. Όμως στο τέλος πάντα νικάει το Καλό, έτσι η εγληματική ιδεολογία τους κατέρρευσε παντού, ενώ ο ¨Ελληνας στρατιώτης τους τσάκισε στα πεδία των μαχών!

  60. Ο/Η idipous λέει:

    Δεν μας λες ρε φίλε όμως τι πολεμιστές ήταν η φάλαγγα που έφυγε από την Καλαμάτα. Πολεμιστές ποιανού και εναντίον ποιού; Δηλαδή ο ΕΛΑΣ τρελάθηκε και άρχισε να σφάζει άσχετους στο δρόμο;

  61. Ο/Η αντικομμουνιστης λέει:

    Ρε προλετάριε τέτοιο γ**** που φαγατε στο Γραμμο και στο Βιτσι φαγατε και τολμας και μιλάς; Σας καναμε τον πατο βαρελι και λεσ οτι ο ΕΛΑΣ δεν έχασε ποτέ; χαχα!

  62. Ο/Η ellas λέει:

    Αγαπητέ Πάνο, διάβασέ το. Μόλις το δημοσίευσα.

  63. Ο/Η πανος βλαχος λέει:

    Καλησπερα παιδια.
    Θα ηθελα αντι για σχολιο, να σας δωσω να κανετε μια ερευνα.
    Σας δινω μονο ενα στοιχειο, για να αρχισετε το ψαξιμο.
    «118 Σπαρτιατες, Μονοδενδρι»
    γεια σας, πανος

  64. Ο/Η fasistas λέει:

    FASISTES 8A SAS 8APSOUME ZWNTANOUS! EDW STIN XWRA TIS EXEGERSIS!

    O EL.AS DEN EXASE POTE!

  65. Ο/Η Προλεταριος λέει:

    Λογοκριτες φασιστες ξαναβαλτε το post μου.

  66. Ο/Η billy λέει:

    …ΔΙΑΦΩΝΩ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΕΙΝΑΙ …ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΧΤΥΠΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΤΩΧΟ ΑΓΡΟΤΗ ΕΩΣ ΤΟΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟ …ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΛΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ ΕΩΣ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗΓΟ…ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΓΩΔΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΕΣ…ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΠΕΡΙ ΤΑΞΕΩΝ ΘΑ ΤΟ ΘΕΩΡΟΥΣΑ ΟΥΤΟΠΙΚΟ ΙΔΙΩΣ ΤΟ 2010…ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ …ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ Η ΜΑΜΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΙΣΩΣ ΞΕΓΕΝΝΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΝΕΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ…Η ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΗΔΗ ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΣΗΜΑΝΤΑ…

  67. Ο/Η Προλεταριος λέει:

    Με Ελληνες να απολυουν Ελληνες?
    Ελληνες να εκμεταλλευονται Ελληνες?
    Ελληνες να μισθωνουν Ελληνες?
    Ελληνες να εξουσιαζουν Ελληνες?
    Μα ναι! Η ιστορια του λαου ειναι ταξική. Δεν ειναι ¨εθνικη¨.
    Δικιο εναντια σε δικιο. Και μεταξυ δύο ισων δικιων αποφασιζει η βια, η μαμη της ιστοριας.

  68. Ο/Η billy λέει:

    μια ζωη τα ιδια η μαλλον τοσες ζωες τα ιδια….σπαρτη/αθηνα…φιλομακεδονες/αντιμακεδονες ….εικονολατρες/εικονοκλάστες …καποδιστριας/Μαυροκορδάτος …βενιζελικοι/βασιλικοι…αριστεροι/φασιστες….ουφ…ποσο ευκολα βρισκουμε κατι να τρωγομαστε μεταξυ μας….ουφ…τοση φιλοδοξια για την εξουσια πως την αντεχει αυτος ο τοπος…αναρωτιεμαι πως αντεχουμε ακομη και υπαρχουμε σαν εθνος με τοσους ελληνες που εχουμε σφαξει εμεις οι ελληνες? μπραβο μας!!!! α ξεχασα φυσικα και τ ολυμπιακος/παναθηναικος

  69. Ο/Η Προλεταριος λέει:

    Μπορεις να φανταστεις νομιζω που σε γραφω.

  70. Ο/Η ellas λέει:

    Προλετάριε καθε φορά που αλλάζεις όνομα, άλλαζε και IP

  71. Ο/Η Προλεταριος λέει:

    Γερμανοντυμενοι Ραλληδες δε θα χωνεψετε ποτε οτι ο λαος της Καλαματας σας λιντσαρισε οπως σας αξιζε και ουτε ο ΕΛΑΣ δε μπορουσε να σας σωσει απο το μισος του λαου. Με την αυγη της προλεταριακης ελληνικης επαναστασης θα παθετε τα ιδια.

  72. Ο/Η Κομμουνιστής πατριώτης λέει:

    Ντροπη και αισχος για τα φρικαλαα και καταπτυστα ψευδη των εθνικιστων απογονων μοναρχοφασιστων και συνεργατων των Ναζι! Ο κομμουνισμος ειναι η νιοτη του κοσμου. Το μελλον μας δεν ειναι ο καπιταλισμος, αλλα ο νεος κοσμος ο σοσιαλισμος. Ετσι κιαλλιως η γη θα γινει κοκκινη, ειτε απο ζωη, ειτε απο θανατο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.