Η πρώτη ημερήσια διαταγή Βενιζέλου προς… ένστολους πολίτες (!) με προτροπές για διαφάνεια…

βενιζελος
«Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, Στρατιώτες, Ναύτες, Σμηνίτες και Πολιτικό Προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων.

Αναλαμβάνοντας τα καθήκοντα του υπουργού Εθνικής Άμυνας σας απευθύνω εγκάρδιο χαιρετισμό τιμής και αναγνώρισης.
Ήδη από την πρώτη αυτή επικοινωνία μας θέλω να επαναφέρω το ουσιαστικό περιεχόμενο ορισμένων εκφράσεων που έχουν, δυστυχώς, καταστεί στερεότυπες:

Είμαι βέβαιος ότι όλοι σας, ως ένστολοι πολίτες, μαζί με το πολιτικό προσωπικό του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, έχετε πλήρη συνείδηση της αποστολής και της ευθύνης έναντι του έθνους και της κοινωνίας. Στο πλαίσιο του Συντάγματος, αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων είναι η διαφύλαξη όχι μόνο της ακεραιότητας του εθνικού χώρου, αλλά και η προστασία της αξιοπρέπειας της πατρίδας.

Το αξιόμαχο και γενικότερα η αποτρεπτική ισχύς των Ενόπλων Δυνάμεων, συνιστά τον πυρήνα της εθνικής μας κυριαρχίας αλλά και το αποτελεσματικότερο μέσο για την προστασία της ειρήνης και τη διασφάλιση του σεβασμού του διεθνούς δικαίου.

Τα ποσά που διαθέτει ο ελληνικός λαός από το υστέρημά του για τη θωράκιση της χώρας, πρέπει ν’ αξιοποιούνται με τη μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα και υπό συνθήκες απόλυτης διαφάνειας.

Αποστολή μου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας είναι να εγγυηθώ, μαζί με τον κ. Αναπληρωτή Υπουργό, την αξιοκρατία, τον επαγγελματισμό, την ισονομία σε όλα τα επίπεδα.

Η διαρκής εκπαίδευση, ο σύγχρονος εξοπλισμός και το υψηλό φρόνημα των Ενόπλων Δυνάμεων, σχηματίζουν το βασικό τρίπτυχο της λειτουργίας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Βρισκόμαστε όλοι εδώ, στην υπηρεσία του εθνικού συμφέροντος, έχοντας συνείδηση της σχέσης μας με την ιστορία.

Εύχομαι σε όλες και όλους σας, καθώς και στις οικογένειες σας, υγεία και δύναμη».

Πηγή: Defencenet.gr

Σχετικά θέματα

Ο Γ. Παπανδρέου θα σύρει και τώρα το τουρκικό κάρο;

Τι θα κάνετε με τα Εθνικά μας θέματα κύριε Παπανδρέου;

Η ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ

Βάσω Παπανδρέου: Όλα τα εξοπλιστικά προγράμματα πρόκειται να εξεταστούν από μηδενική βάση;;

Παιχνίδι σε βάρος της μαχητικότητας του Ελληνικού Στρατού.

Κομίζοντας σε σακ-βουαγιάζ κλάδους ελαίας στην Τουρκία…

ΕΛΛΑΣ

Share

This entry was posted in ΕΛΛΑΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.