Ο εισαγγελέας Εφετών Σπύρος Μουζακίτης ζητεί τη δίωξη του πρύτανη και των μεταναστών που κατέλαβαν τη Νομική

Ο εισαγγελέας Εφετών Σπύρος Μουζακίτης ζητεί με το πόρισμά του, τη δίωξη του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόση Πελεγρίνη, των 300 περίπου μεταναστών που είχαν προχωρήσει στην κατάληψη της Νομικής και οκτώ μελών οργανώσεων για την προάσπιση των δικαιωμάτων των μεταναστών.

Στο πόρισμα που παρέδωσε στον προϊστάμενο της Εισαγγελείας Εφετών Γιάννη Σακελάκο προτείνει τη δίωξη των μεταναστών για τα αδικήματα της διατάραξης οικιακής ειρήνης και πρόκλησης διακεκριμένων φθορών, αδικήματα για τα οποία ηθικούς αυτουργούς θεωρεί τα οκτώ μέλη της Επιτροπής Αλληλεγγύης.

Οι διώξεις αφορούν ζημιές που διαπιστώθηκαν μετά την αποχώρηση των μεταναστών.

Επίσης, ζητεί τη δίωξη του πρύτανη Πελεγρίνη με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος.

Στο εισαγγελικό πόρισμα αναφέρεται ότι δεν προέκυψαν ποινικές ευθύνες σε βάρος της ναυτιλιακής εταιρείας, του πλοιάρχου και του πράκτορα που εξέδωσε τα εισιτήρια για τη μεταφορά των μεταναστών από την Κρήτη στον Πειραιά.

Ο κ. Μουζακίτης είχε καλέσει σε ανωμοτί κατάθεση τους υπεύθυνους για το ταξίδι των μεταναστών από την Κρήτη στον Πειραιά.

Το πόρισμα του κ. Μουζακίτη θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για την άσκηση της ποινικής δίωξης. [sofokleous10.gr]

Σχετικά θέματα

8 άτομα καλεί ο Εισαγγελέας, για προώθηση και διακίνηση μεταναστών

ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ: Υγειονομικό χάος με ξυλοδαρμούς γιατρών, στην καρδιά της Αθήνας

Εκκενώνεται η Νομική Σχολή Αθηνών, από τους λαθρομετανάστες

Απεργία πείνας με ορμητήριο τη Νομική, “ανακοίνωσαν” οι λαθρομετανάστες…

Λαθρομετανάστες κατέλαβαν το κτήριο της Νομικής Σχολής Αθηνών

This entry was posted in ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.