Ο πρόεδρος των τσάμηδων ζητά απ’ τον αλβανό ΥΠΕΞ να εγείρει το «τσάμικο ζήτημα» στην Αθήνα

Ο πρόεδρος του κόμματος των τσάμηδων PDIU, Shpetim Idrizi, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Panorama» σχολιάζοντας το γεγονός ότι το κόμμα του φαίνεται να έχει αποσυρθεί τον τελευταίο καιρό από την πολιτική σκηνή της χώρας δήλωσε πως «πράγματι δεν δημιουργούν θόρυβο στα ΜΜΕ καθώς εργάζονται για να βάλουν μπρος τους κινητήρες της προεκλογικής εκστρατείας».

Ερωτηθείς σχετικά με το γεγονός ότι άλλα κόμματα έχουν πιο έντονη παρουσία στα εθνικά ζητήματα, ο Idrizi δηλώνει πως αντιπροσωπεύει τον σύγχρονο πατριωτισμό και σύμφωνα με τον ίδιο, «αυτό θα πει να διατηρείς την εικόνα ενός σύγχρονου κράτους στην 100η επέτειο της Ανεξαρτησίας του».

Ο πρόεδρος των τσάμηδων αντιτίθεται σφόδρα στον υπουργό Εξωτερικών της Αλβανίας Έντμοντ Παναρίτι, σχετικά με το θέμα της οριοθέτησης των θαλάσσιων συνόρων με την Ελλάδα. Σύμφωνα με τον Idrizi, ο  Παναρίτι  φέρεται να δήλωσε πως «υπάρχουν συζητήσεις για τις αποκλειστικές οικονομικές ζώνες». Ο πρόεδρος των τσάμηδων θεωρεί πως η κατανομή των συνόρων είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τις αποκλειστικές οικονομικές ζώνες, ενώ προσθέτει ότι η Ελλάδα βάζει την Αλβανία προ τετελεσμένων γεγονότων, ξεκινώντας έρευνες πετρελαίου στο Ιόνιο.

Ο ηγέτης του PDIU εκφράζει την λύπη του σχετικά με την συνέντευξη που παραχώρησε ο Αλβανός ΥΠΕΞ στον τηλεοπτικό σταθμό Top Channel καθώς καμία ερώτηση δεν αναφέρθηκε στο «τσάμικο ζήτημα» προσθέτοντας πως ο Παναρίτι πρέπει να εγείρει το ζήτημα αυτό στην ελληνική πλευρά κατά την επικείμενη επίσκεψή του στην Αθήνα.

Κλείνοντας, υπενθυμίζει στον υπουργό Εξωτερικών της Αλβανίας πως το κόμμα στο οποίο ανήκει (LSI) έχει εντάξει στο πρόγραμμά του την επίλυση του ζητήματος αυτού. [aftonomi.gr]

Διαβάστε επίσης

4.000 Τσάμηδες οργίασαν στα ελληνοαλβανικά σύνορα και… κήρυξαν πόλεμο στην Ελλάδα!

Οι «Τσάμηδες» ζητούν από την UNESCO την προστασία της “πολιτιστικής τους κληρονομιάς” στην Ελλάδα!!!

Μνημείο… «γενοκτονίας» χτίζουν οι αυτοαποκαλούμενοι «Τσάμηδες»!

Τις… περιουσίες τους στην Ελλάδα (!) ψάχνουν τώρα οι Τσάμηδες!

ΕΛΛΑΣ

This entry was posted in ΑΛΒΑΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΤΣΑΜΗΔΕΣ and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.