1 στους 3 ανθρώπους, απειλείται από τη ρύπανση των εσωτερικών χώρων

polution_insideΤο ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού είναι πιθανό να έχει προβλήματα υγείας ή να πεθαίνει πρόωρα εξαιτίας της ρύπανσης του αέρα στους εσωτερικούς χώρους σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό The Lancet. Η μελέτη διενεργήθηκε από μια επιτροπή Αμερικανών και Βρετανών ερευνητών και επικεντρώθηκε σε αυτό το είδος της ρύπανσης που μετριέται μέσα στο σπίτι και προκύπτει κυρίως από δραστηριότητες όπως το μαγείρεμα, η θέρμανση και ο εσωτερικός φωτισμός.

Αυτό το είδος της εσωτερικής ρύπανσης ήταν η αιτία για 4,3 εκατομμύρια θανάτους το 2012, έναντι 3,7 εκατομμυρίων θανάτων που προκλήθηκαν το ίδιο διάστημα από την ατμοσφαιρική ρύπανση, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ). Η εσωτερική ρύπανση απειλεί τη υγεία περίπου 2,8 δισεκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, αριθμός που παρέμεινε σταθερός τα τελευταία χρόνια, παρά την αύξηση του παγκόσμιου πληθυσμού, όπως λένε είναι οι ερευνητές.
[mediasoup.gr]

This entry was posted in ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΕΠΙΣΤΗΜΗ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΥΓΕΙΑ and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.