Πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, δεύτερη η Χρυσή Αυγή, στη διαδικτυακή ψηφοφορία του zougla.gr

Πρόθεση ψήφου για τις εκλογές image.ashxΟ ΣΥΡΙΖΑ καταλαμβάνει την πρώτη θέση με ποσοστό 32,6%, δεύτερη έρχεται η Χρυσή Αυγή με 18,7%. Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται η Νέα Δημοκρατία με 12%, ακολουθεί το ΚΚΕ με 4,3%. Το ΠΟΤΑΜΙ αποσπά 3,8%, το ΠΑΣΟΚ 3,7%, και εν συνεχεία οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,3%. Η ΔΗΜΑΡ ανιχνεύεται μετά βίας.

 

Την εκλογική κατάρρευση των κομμάτων της συγκυβέρνησης, τη σταδιακή ενίσχυση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και στις ευρωεκλογές, αλλά και την ενδιαφέρουσα άποψη των πολιτών γύρω από καυτά θέματα της επικαιρότητας, κατέγραψε η διαδικτυακή ψηφοφορία της «Ζούγκλας».

Η ψηφοφορία πραγματοποιήθηκε από τις 2/9/2014 έως τις 10/9/2014. Ψήφισαν 8.764 άτομα, τα οποία πέραν της πρόθεσης ψήφου απάντησαν σε μια σειρά ερωτημάτων τόσο γύρω από την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας όσο και για τον πολυσυζητημένο Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων.

Πρόκειται για μία πρώτη ανίχνευση της τάσης του εκλογικού σώματος, την ώρα που οι συζητήσεις για σημαντικά πολιτικά ζητήματα φουντώνουν, με τα κόμματα να επιχειρούν την καλύτερη δυνατή επικοινωνιακή αντεπίθεση, το καθένα από το δικό του μετερίζι με εφαλτήριο τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Το πρώτο ερώτημα στο οποίο κλήθηκαν να απαντήσουν οι συμμετέχοντες, αφορούσε στο καταλληλότερο πρόσωπο για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η «Ζούγκλα» πρότεινε –πέραν από την ονοματολογία που διαρρέεται το τελευταίο χρονικό διάστημα- διάφορες προσωπικότητες από τον χώρο της πολιτικής, της Δικαιοσύνης, των γραμμάτων και των τεχνών, αλλά και του επιχειρείν.

Με μεγάλη διαφορά η επιλογή «Άλλος» καταλαμβάνει την πρώτη θέση με 33,9%, ενώ στη δεύτερη συναντάμε τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς Μανώλη Γλέζο με ποσοστό 14,3%. Συνεχίζεται ΕΔΩ.

This entry was posted in ΕΚΛΟΓΕΣ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Responses to Πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, δεύτερη η Χρυσή Αυγή, στη διαδικτυακή ψηφοφορία του zougla.gr

  1. Ο/Η polmarkarch λέει:

    Και αυτή τη φορά με νύχια και με δόντια ( ενω το καλέσαν απο τους πάνω ορόφους ) θα προσπαθήσουν να στείλουν το ασανσέρ …………………………..στο ισογειο.

    Τω δυστυχούντι μη επιγέλα.
    Χίλων ο Λακεδαιμόνιος, 6ος π.Χ. αιών, Εκ των 7 σοφών της Αρχ. Ελλάδας

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.