Γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι «έντυσε» την Μέρκελ με τσαντόρ

merkelΓια προώθηση της ισλαμοφοβίας κατηγορείται ένα γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι που παρουσίασε μια φωτογραφία της Άγκελας Μέρκελ με την παραδοσιακή ισλαμική ενδυμασία.

Η επεξεργασμένη εικόνα που δείχνει την γερμανίδα καγκελάριο με τσαντόρ, το ένδυμα που φορούν οι περισσότερες γυναίκες στο Ιράν, με φόντο μιναρέδες, χρησιμοποιήθηκε κατά την διάρκεια μιας συζήτησης σχετικά με την εισροή μεταναστών στη Γερμανία και το κατά πόσο θα υπάρξει κλιμάκωση του ποσοστού τους.

Το δημόσιο τηλεοπτικό κανάλι ARD δήλωσε πως η εικόνα είχε στόχο την «σάτιρα» αλλά πρόσθεσε πως «λυπάται που ορισμένοι άνθρωποι διαφώνησαν» με αυτό το πορτρέτο της Μέρκελ.

Το θέμα αυτό προκάλεσε έντονες συζητήσεις στην επίσημη σελίδα του καναλιού στο Facebook, με κάποιους θεατές να κατηγορούν τον τηλεοπτικό σταθμό για προσφυγή σε αντι-μουσουλμανική προπαγάνδα ενώ άλλοι περιέγραψαν την μεταναστευτική κρίση ως το «Κουτί της Πανδώρας». Πηγή

This entry was posted in ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ, ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.