Χάκερς απειλούν να ρίξουν τα συστήματα των ελληνικών τραπεζών – Ζητούν λύτρα σε bitcoin

xakers-trapeza-708

Νέα επίθεση εναντίον δύο ελληνικών τραπεζών σημειώθηκε σήμερα, με τους χάκερ να προειδοποιούν ότι σε περίπτωση που δεν καταβληθούν τα λύτρα μέχρι την Πέμπτη τότε θα προχωρήσουν σε μπλοκάρισμα όλων των ελληνικών τραπεζών. Οι επιθέσεις αυτές απετράπησαν την τελευταία στιγμή.

Αυτή την ώρα, είναι σε εξέλιξη έκτακτη σύσκεψη της Τράπεζας της Ελλάδος με την ΕΥΠ και την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Επαναλαμβάνεται σε όλους τους τόνους ότι οι καταθέσεις των Ελλήνων δεν κινδυνεύουν.

Συναγερμός σήμανε το πρωί στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετά από επίθεση χάκερς στα ηλεκτρονικά συστήματα τριών μεγάλων ελληνικών τραπεζών. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. η κυβερνοεπίθεση δεν προκάλεσε ζημιές στις τράπεζες.

Οι επιθέσεις στο internet banking των τριών ελληνικών τραπεζών πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Πέμπτη και Παρασκευή και είχαν διάρκεια περίπου 45 λεπτά.

Οι χάκερς, ρωσικής καταγωγής υπό το όνομα με το όνομα Armada Collective και χρησιμοποιώντας το σύστημα Ddos «βομβάρδισαν» τα ηλεκτρονικά συστήματα των τριών τραπεζών με χιλιάδες ερωτήματα ταυτόχρονα, με αποτέλεσμα να τα μπλοκάρουν πρόσκαιρα. Στην συνέχεια ζήτησαν λύτρα σε bitcoin, προκειμένου να ξεμπλοκάρουν τους υπολογιστές, με την απειλή ότι θα διέλυαν τα ηλεκτρονικά συστήματα των τραπεζών. [ethnos.gr]

This entry was posted in Διαδίκτυο, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.