Χάος στην Ειδομένη – Αφγανοί κατέλαβαν γραμμή του ΟΣΕ

eidomeniΠερισσότεροι από 200 Αφγανοί πρόσφυγες έχουν καταλάβει από χθες τις γραμμές του ΟΣΕ στην Ειδομένη, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πραγματοποιηθούν τα προγραμματισμένα δρομολόγια των τρένων.

Σήμερα με το πρώτο φως της ημέρας, άνδρες των ΜΑΤ πραγματοποιούν επιχείρηση για το άνοιγμα των γραμμών. Από το σημείο έχουν απομακρυνθεί οι δημοσιογράφοι, οπότε εικόνα για το τι ακριβώς γίνεται δεν υπάρχει. Πολλοί είναι εκείνοι που εκφράζουν φόβους ότι θα επαναληφθούν οι εικόνες του περασμένου Νοεμβρίου όπου το σιδηροδρομικό δίκτυο ήταν υπό κατάληψη επί 20 ημέρες και επλήγησαν πολλές επιχειρήσεις.

Η κατάσταση στην Ειδομένη την τελευταία εβδομάδα είναι ασφυκτική καθώς περισσότεροι από 5.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν συγκεντρωθεί στην περιοχή. Τα πράγματα χειροτέρεψαν από την στιγμή που τα Σκόπια απαγόρεψαν τη διέλευση στους Αφγανούς πρόσφυγες με αποτέλεσμα γύρω στα 600 άτομα να έχουν εγκλωβιστεί στην ουδέτερη ζώνη.

Χθες μάλιστα, λίγο πριν από τις 15:00 οι Αφγανοί πρόσφυγες πραγματοποίησαν ειρηνική διαμαρτυρία και στη συνέχεια επιχείρησαν να ανοίξουν το συνοριακό πέρασμα προκειμένου να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς την Ευρώπη. Πηγή

This entry was posted in ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.