Κλείσιμο και έλεγχος συνόρων πριν γίνουμε Ιταλία.

«Λουκέτο» από σήμερα, και για τις επόμενες 14 ημέρες σε όλες τις δομές όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων (από βρεφονηπιακούς σταθμούς έως πανεπιστήμια), λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί κάτι για τα δικαστήρια.

Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια κατόπιν εισήγησης της ειδικής επιτροπής, γίνεται αναστολή όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων όλης της χώρας τις επόμενες 14 ημέρες. Σε αυτά περιλαμβάνονται σχολεία, βρεφονηπιακοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, ΙΕΚ, πανεπιστήμια.

Ο χρονικός ορίζοντας που έδωσε ο κ.Κικίλιας για το κλείσιμο των σχολείων ολοκληρώνεται ανήμερα της 25ης Μαρτίου. Οι μαθητές θα πρέπει να ακολουθήσουν τους κανόνες πρόληψης που ισχύουν για όλους, τονίζοντας ότι δεν σημαίνει πως επειδή τα σχολεία είναι κλειστά θα πρέπει τα παιδιά να βρίσκονται σε καφετέριες ή σε πάρτι, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να τηρούν σχολαστικά τα μέσα προσωπικής υγιεινής για την προστασία των ίδιων, των γονέων και των παππούδων τους.

Σε ό,τι αφορά την διεξαγωγή των μαθητικών παρελάσεων, υπάρχει ενδεχόμενο να μην γίνουν φέτος οι μαθητικές παρελάσεις για την 25η Μαρτίου. Οι επιστήμονες, αναμένουν την έξαρση της επιδημίας στη χώρα μας, σε δύο με τέσσερις εβδομάδες από σήμερα. Οι ίδιοι δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους καθώς κάνουν λόγω για έναν ιό «που συμπεριφέρεται πολύ περίεργα, κάτι το οποίο δεν έχουν ξαναδεί».

Μάλιστα αναφέρουν ότι πολλοί από όσους μολύνονται στις ηλικίες μεταξύ 30 και 69 ετών φέρουν ιικό φορτίο στον οργανισμό τους, μέχρι και 20 ήμερες. Πάντως είναι πιο δύσκολο να μεταδοθεί μετά τις πρώτες 10 ημέρες.

SOS! ΓΙΑΤΙ στις 25 Μαρτίου κινδυνεύουμε να βρεθούμε στην κατάσταση που είναι σήμερα η Ιταλία…

Αν δεν πάρουμε ΟΛΑ τα μέτρα που πήρε σήμερα η Ιταλία ΣΗΜΕΡΑ, να τα πάρουμε επαναλαμβάνω ΣΗΜΕΡΑ κι εμείς θα έχουμε αυτά τα νούμερα ακριβώς την 25η Μαρτίου. Lockdown όλη τη χώρα. Κλειστά. Τα πάντα. Ακύρωση όλων των πτήσεων από παντού εκτός από επαναπατρισμό. Σχολεία, γήπεδα, κλειστά τα πάντα. Καμία μετακίνηση εκτός των απαραιτήτων.

Ημέρες της μεσαιωνικής πανώλης ζουν οι Ιταλοί

Κοροναϊός : Το τραγικό δίλημμα των γιατρών στην Ιταλία – «Σώστε τους νεότερους»

«Ο ΚΟΡΩΝΑΪΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΞΕΛΙΓΜΕΝΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΟΠΛΟ» Πηγή

This entry was posted in ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΥΓΕΙΑ and tagged , , , , . Bookmark the permalink.