Η Αλβανία εφαρμόζει βελούδινη εθνοκάθαρση του Ελληνισμού

Το θέμα των συνεχών Αλβανικών προκλήσεων μέσω μεθοδευμένων καταδικών Βορειοηπειρωτών, υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η «Κίνηση για την Αναγέννηση της Βορείου Ηπείρου», η οποία κάνει λόγο «για βελούδινη εθνοκάθαρση» του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, ζητώντας παράλληλα την παρέμβαση της Ελληνικής Κυβέρνησης.

Αφορμή για την ανακοίνωσή της αποτελεί η συμπλήρωση ενός χρόνου από την καταδίκη (11 Φεβρουαρίου 2021) του Αντιπροέδρου της Μόντη Κολίλα από το Δικαστήριο Αργυροκάστρου σε φυλάκιση οκτώ χρόνων και έξι μηνών για τη συμμετοχή του σε ειρηνική διαδήλωση που είχε γίνει στους Βουλιαράτες τον Μάιο του 2018 για την επέτειο της υπογραφής του Πρωτοκόλλου της Κέρκυρας.

Η Κίνηση σημειώνει ότι στο χρόνο που πέρασε, δεν υπήρξε ενδιαφέρον από την Ελληνική Πολιτεία για την καταδίκη του στελέχους της με αποτέλεσμα η Αλβανική Κυβέρνηση να συνεχίσει ανενόχλητη την τακτική της τρομοκρατίας κατά του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού. Αναφέρει δε και δύο ακόμη συμβάντα: Την καταδίκη τον περασμένο Μάιο, δύο Ελλήνων της Χιμάρας «για παράνομη οικοδόμηση» και «παράνομη συγκέντρωση» επειδή ύψωσαν ένα μεγάλο σταυρό στην Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής στην περιοχή τους, αλλά και την προκλητική «εκτίμηση» του Δικαστηρίου Αργυροκάστρου, ότι ο θάνατος του Κωνσταντίνου Κατσίφα στις 28 Οκτωβρίου 2018 στους Βουλιαράτες ήταν τελικά… αυτοκτονία!

Η Κίνηση για την Αναγέννηση της Βορείου Ηπείρου αναφέρεται επίσης στην ρητορική που συνεχίζεται από την Αλβανική Πολιτική Ηγεσία περί της «Μεγάλης Αλβανίας», ασκώντας κριτική στην Ελληνική πλευρά που εστιάζει μόνο στην τήρηση της «γραμμής για ένταξη των Δυτικών Βαλκανίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Και καταλήγοντας επισημαίνει: «Όσο η Ελλάδα μεριμνά για την ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας, χωρίς να διεκδικεί και να εξασφαλίζει δικαιώματα των Ελλήνων Βορειηπειρωτών, τόσο τα Τίρανα αποθρασύνονται και θα αφανίσουν τον Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου μέσω της σαλαμοποίησης». Πηγή

This entry was posted in ΑΛΒΑΝΙΑ, ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ, ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.