Αγία Σοφία: Νέος βανδαλισμός από τους Τούρκους – Μετέτρεψαν σε παπουτσοθήκη ιστορική δεξαμενή νερού

Πριν λίγο καιρό, έγινε είσοδος μπαρ αρχαιοελληνικός ναός στην Τουρκία.

Νέες σκηνές βανδαλισμού μέσα στην Αγία Σοφία στη Τουρκία είδαν το φως της δημοσιότητας, καθώς λίγο καιρό μετά τις ζημιές στην αυτοκρατορική Πύλη, κάποιοι έσπασαν μία ιστορική δεξαμενή νερού και την μετέτρεψαν σε παπουτσοθήκη.

Η είδηση έγινε γνωστή από τον Τούρκο αρχαιολόγο Ομέρ Φαρούκ Γιαβαστσάι, ο οποίος με ανάρτηση που έκανε στο Twitter, κατήγγειλε το γεγονός και ανέφερε το εξής:

«Τράβηξα αυτή τη φωτογραφία χθες το βράδυ (24 Απριλίου) στις 22.43 στο τζαμί της Αγίας Σοφίας. Άνθρωποι που έσπασαν το καπάκι της δεξαμενής νερού και έβαλαν τα παπούτσια τους μέσα και δίπλα, κανείς δεν ενδιαφέρεται για αυτή την κατάσταση, χρειάζεται βοήθεια».

Σημειώνεται, ότι πριν λίγο καιρό έγινε γνωστό ότι ο Ναός της Αθηνάς στην Αττάλεια έγινε είσοδος μπαρ, ενώ πριν τον Απρίλιο δημοσιοποιήθηκαν εικόνες, που έδειχναν Τούρκους να κρεμάνε τα παπούτσια τους σε πόρτες και τοίχους μέσα στην Αγία Σοφία, η οποία έχει μετατραπεί σε τζαμί. Πηγή

This entry was posted in ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΟΥΡΚΙΑ and tagged , , , , . Bookmark the permalink.