Κύπρος: 1 στους 20 με AIDS, ηπατίτιδα, σύφιλη, φυματίωση, στο κέντρο φιλοξενίας Πουρνάρα

Γράφει ο Βάσος Βασιλείου

Αναβρασμός άνευ προηγουμένου λόγω μεταναστών στα δυτικά χωριά της Λευκωσίας, από την Κοκκινοτριμιθιά μέχρι και τη Σολιά. Από τη μια, οργή προκαλεί στους κατοίκους των περιοχών που γειτνιάζουν με το κέντρο φιλοξενίας Πουρνάρα, λόγω των προβλημάτων που δημιουργούνται από τους αυξημένους αριθμούς μεταναστών, που πλέον ξεχειλίζουν κυριολεκτικά από το κέντρο και περιφέρονται στα χωριά.

Από την άλλη, αναβρασμός επικρατεί και ανάμεσα σε κατοίκους των κοινοτήτων Ακακίου, Αστρομερίτη, Αυλώνας, Δένειας, Περιστερώνας, Κατωκοπιάς και Μάμμαρι, οι οποίοι απαιτούν ξήλωμα του συρματοπλέγματος που τοποθετήθηκε κατά μήκος της πράσινης γραμμής με στόχο την αποτροπή της διέλευσης μεταναστών. Απόψε πραγματοποιείται παγκοινοτική συγκέντρωση στην Πλατεία Ακακίου για να αποφασιστούν μέτρα αντίδρασης. Αυτοί κυρίως που επηρεάζονται είναι οι ιδιοκτήτες κατοικιών οι οποίοι διαμένουν εντός της νεκρής ζώνης, οι εργαζόμενοι και οι γεωργοί. Παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργείου Εσωτερικών ότι με την εγκατάσταση συστήματος το οποίο θα ενεργοποιεί τις καγκελόπορτες, δεν θα έχουν πρόβλημα, οι επηρεαζόμενοι φαίνεται να μην πείθονται, γι΄ αυτό και κλιμακώνουν τις αντιδράσεις τους.

Παράλληλα, στη Σολιά, άρχισε να τίθεται ζήτημα προβλημάτων που δημιουργούνται, καθώς φαίνεται ότι όταν οι αλλοδαποί δυσκολευτούν να περάσουν στις ελεύθερες περιοχές λόγω του συρματοπλέγματος, προχωρούν και εισδύουν από την περιοχή του Κουτραφά και καταλήγουν στα χωριά της Σολιάς.

Ως επισφράγισμα των προβλημάτων, ήρθαν χθες να σοκάρουν και στοιχεία που κατατέθηκαν στην Ad Hoc Κοινοβουλευτική Επιτροπή για το Μεταναστευτικό. Σύμφωνα με όσα παρουσίασε η γενική διευθύντρια του υπουργείου Υγείας, το γεγονός ότι συμβιώνουν σε μεγάλους αριθμούς, οδήγησε στη έξαρση σοβαρών μεταδοτικών ασθενειών τις οποίες κάποιοι κουβαλούν μαζί τους, είτε εν γνώσει τους, είτε εν αγνοία τους. Πηγή

This entry was posted in ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΚΥΠΡΟΣ, ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΥΓΕΙΑ and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.