Επίδειξη δύναμης από την αστυνομία την νύχτα στα Εξάρχεια

Επιχείρηση της αστυνομίας στην πλατεία των Εξαρχείων και στους γύρω δρόμους έγινε μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, με αφορμή μάλλον – αφού δεν φαίνεται να προηγήθηκε κάτι άλλο – τα μεσημεριανά επεισόδια που δημιούργησαν «αντιεξουσιαστές» στο κέντρο της Αθήνας.

elas

Χαριλάου Τρικούπη, Μεσολογγίου, Τζαβέλα, Μεταξά, αλλά και όλοι οι γύρω δρόμοι πλημμύρησαν από αστυνομικούς όλων των «ομάδων». Δέλτα, ζήτα, ΜΑΤ, ασφαλίτες περικύκλωσαν τα Εξάρχεια κλείνοντας όλους τους πέριξ δρόμους και στενά και προχώρησαν για μερικές ώρες σε ελέγχους σε μαγαζιά, εξακριβώσεις ταυτοτήτων, κάποιες σωματικές έρευνες και μια μάλλον συμβολική «κατάληψη» της πλατείας.

Πρέπει να έγιναν και αρκετές προσαγωγές στην ΓΑΔΑ και ήδη κάποιοι αφήνονται ελεύθεροι, λίγες ώρες μετά, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες – μέχρι στιγμής- πληροφορίες.  Απ’ ότι φαίνεται, οι εντολές ήταν να μην υπάρξουν ακρότητες, αλλά να δοθεί η εντύπωση ότι το νέο «αφεντικό» δεν είναι διατεθειμένο να ανεχθεί «κράτος εν κράτει» στα Εξάρχεια, ούτε φαινόμενα όπως το μεσημεριανό με καταστροφές στο κέντρο της Αθήνας τραπεζών, αυτοκινήτων, αλλά και -για πολλοστή φορά- του βιβλιοπωλείου «Γεωργιάδη».

Άλλωστε, οι εικόνες αυτές θυμίζουν «μέρες Ν.Δ.» και ο Χρυσοχοΐδης έχει μια ευκαιρία να δείξει, εύκολα, την ποιοτική του διαφορά από τον Πάκη.

Έτσι κι αλλιώς αυτοί που έπρεπε, ήξεραν για την νυχτερινή επιχείρηση και δεν κινδύνευσαν, ούτε τρομοκρατήθηκαν και μάλλον απ΄το πρωί κι όλας θα πιάσουν δουλειά, γιατί με κάτι πρέπει ν’ ασχοληθεί μετά τις εκλογές ο «έλληνας πολίτης».

Πηγή

Σχετικά θέματα

Η ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ

Επιχείρηση “σκούπα – βιτρίνα” στην Αθήνα.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Μπράβοι ξυλοκοπούν στο κέντρο της Αθήνας, άτομο που θέλησε να υποβάλλει αίτηση στον διαγωνισμό παραχώρησης του κυλικείου του αρχαιολογικού χώρου των Δελφών.

Όχι άλλοι νεκροί Αστυνομικοί.

Νέα τρομοκρατική ενέργεια με θύμα αστυνομικό.

Η ένδοξη Ελληνική Χωροφυλακή.

ΕΛΛΑΣ

Share

This entry was posted in ΕΛΛΑΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.