Έρευνες για την επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίας Παρασκευής

Συναγερμός έχει σημάνει στην ελληνική αστυνομία μετά την επίθεση το βράδυ της Τρίτης στο αστυνομικό τμήμα της Αγίας Παρασκευής κατά την οποία τραυματίστηκαν έξι νεαροί αστυνομικοί εκ των οποίων οι δύο σοβαρά. Οι τραυματίες είναι μία γυναίκα και πέντε άνδρες. Πρόκειται για έναν αστυφύλακα, έναν δόκιμο αστυφύλακα και τέσσερις εκπαιδευόμενους ειδικούς φρουρούς. Επίσης, τραυματίσθηκε ελαφρά και ένας διερχόμενος πολίτης.

τρομοκρατίαΣε σοβαρή, αλλά σταθερή κατάσταση, νοσηλεύονται οι δύο εκ των έξι αστυνομικών. Σύμφωνα με την αστυνομία ο ένας σοβαρά τραυματισμένος αστυνομικός, νοσηλεύεται στην εντατική του 401 Στρατιωτικού Νοσοκομείου, ενώ στον Ερυθρό Σταυρό νοσηλεύονται τέσσερις αστυνομικοί και μία δόκιμη ειδικός φρουρός που είναι σοβαρά τραυματισμένη, καθώς και ένας πολίτης που υπέστη νευρικό κλονισμό, κατά την διάρκεια της επίθεσης.

Η αστυνομία έχει εντοπίσει και εξετάζει τρεις μοτοσικλέτες για να διαπιστώσει εάν χρησιμοποιήθηκαν στην αιματηρή επίθεση στο ΑΤ της Αγίας Παρασκευής. Οι μοτοσικλέτες βρέθηκαν έξω από το σταθμό μετρό Χαλανδρίου. Από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία έχουν περισυλλεγεί 99 κάλυκες προκειμένου να γίνει βαλλιστική εξέταση και να διαπιστωθεί, αν το όπλο έχει χρησιμοποιηθεί και σε άλλες τρομοκρατικές επιθέσεις.

Τους τραυματίες από την τρομοκρατική επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Αγ. Παρασκευής επισκέφθηκε στον Ερυθρό Σταυρό ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου συνοδευόμενος από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον πρόεδρο του Ερυθρού Σταυρού κ. Α. Μαρτίνη.

Επισκεπτόμενος το νοσοκομείο, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τους τέσσερις τραυματίες αστυνομικούς που νοσηλεύονται εκεί και τον πολίτη, ο οποίος επίσης νοσηλεύεται ύστερα από το σοκ που υπέστη, και συνομίλησε μαζί τους.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός μετέβη στη μονάδα εντατικής θεραπείας όπου ενημερώθηκε για την πορεία της υγείας της αστυνομικού η οποία είχε τραυματιστεί σοβαρά και χθες το βράδυ υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση.

Στον προθάλαμο της εντατικής ο κ. Παπανδρέου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον πατέρα της αστυνομικού.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ο οποίος επισκέφτηκε τόσο τον τόπο της επίθεσης όσο και τους τραυματισμένους στα νοσοκομεία δήλωσε ότι «η ένοπλη επίθεση εναντίον νεαρών Αστυνομικών και ενός πολίτη είναι επίθεση άνανδρη, δολοφονική και εκατό τοις εκατό τρομοκρατική».

Επισήμανε πως «η βία και μάλιστα η δολοφονική βία είναι ο χειρότερος εχθρός της κοινωνίας. Η δε τυφλή βία εναντίον εικοσάχρονων παιδιών είναι απεχθής και φρικαλέα» και κάλεσε όλους τους πολίτες σε συσπείρωση γύρω από τη Δημοκρατία, «για να την προστατέψουμε», όπως είπε.

«Θέλω να στείλω ένα μήνυμα απόψε σε αυτούς τους φρικαλέους τρομοκράτες και να τους πω ότι δεν θα τους περάσει. Θέλω να στείλω ένα μήνυμα σε όλη την ελληνική κοινωνία ότι είμαστε εδώ παρόντες. Η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται. Η απάντησή μας θα είναι άμεση και αποφασιστική. Η Ελλάδα δεν πρόκειται να μετατραπεί σε επικράτεια του φόβου. Οι θρασύδειλοι δολοφόνοι θα συλληφθούν και θα παραδοθούν στη Δικαιοσύνη», τόνισε ο υπουργός και εξέφρασε την συμπαράστασή του στις οικογένειες των τραυματισμένων στους οποίους ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση.

Τους τραυματισμένους αστυνομικούς επισκέφτηκαν επίσης η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

Οι τρεις δράστες επέβαιναν σε δύο μοτοσικλέτες και «γάζωσαν» την είσοδο του αστυνομικού τμήματος με δύο οπλοπολυβόλα τύπου καλάσνικοφ με τουλάχιστον 50 σφαίρες. Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής έχουν γίνει δύο πανομοιότυπες επιθέσεις σε Αστυνομικά Τμήματα, η μία από τον «Επαναστατικό Αγώνα» στο Β’ Αστυνομικό Τμήμα Νέας Ιωνίας και η άλλη από τη «Σέχτα Επαναστατών» στο Αστυνομικό Τμήμα Κορυδαλλού. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κύριος Κάρολος Παπούλιας με δήλωσή του από τη Θεσσαλονίκη, όπου βρίσκεται για τις εκδηλώσεις της εθνικής επετείου, καταδίκασε την επίθεση.

«Καταδικάζω την άνανδρη τρομοκρατική ενέργεια που έθεσε σε κίνδυνο αθώες ζωές. Αυτή την ώρα εκφράζω τη συμπαράστασή μου στους τραυματισμένους αστυνομικούς και στις οικογένειες τους και τους εύχομαι περαστικά»
δήλωσε συγκεκριμένα ο κ. Παπούλιας.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος καταδίκασε την τρομοκρατική επίθεση και δήλωσε ότι το κόμμα του θα περιμένει πλήρη και ουσιαστική ενημέρωση από τον αρμόδιο υπουργό χωρίς τους επικοινωνιακούς χειρισμούς εντυπωσιασμούς, όπως αναφέρει, που έχει ακολουθήσει ως τώρα.

«Ο λαός πρέπει να σκεφτεί το ποιος ωφελείται από τέτοιου είδους επιθέσεις. Πρόκειται για προβοκατόρικη ενέργεια που είναι χρήσιμη σε όσους επεξεργάζονται σχέδια καταστολής του εργατικού – λαϊκού κινήματος. Χρειάζεται λαϊκή επαγρύπνηση και αγωνιστική ετοιμότητα», τονίζει το ΚΚΕ, το οποίο καταδίκασε την επίθεση.

«Είναι αυτονόητη και δεδομένη η καταδίκη μας απέναντι σε κάθε είδους τρομοκρατικές και δολοφονικές επιθέσεις όπως αυτή που συνέβη στο Α.Τ. Αγ. Παρασκευής. Θέλουμε να εκφράσουμε τις ειλικρινείς μας ευχές για γρήγορη ανάρρωση των τραυματιών αστυνομικών. Θεωρούμε ότι τέτοιου είδους ενέργειες, στο όνομα δήθεν των λαϊκών συμφερόντων, το μόνο που κάνουν είναι να αποπροσανατολίζουν την κοινωνία στο σύνολο της και να την ωθούν σε συντηρητική αναδίπλωση», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΝ.

Εξάλλου, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης δήλωσε ότι οι φυσικοί αυτουργοί των τρομοκρατικών επιθέσεων αποθρασύνονται όσο το σύστημα αφήνει ανέγγιχτους τους ηθικούς αυτουργούς.

«Η χθεσινή αποτρόπαια τρομοκρατική πράξη πρέπει να μας βρει όλους ενωμένους σε μία ουσιαστική απάντηση. Η ελληνική κοινωνία δεν μπορεί και δεν πρόκειται να δεχθεί τέτοιες πράξεις», δήλωσε η βουλευτής και υποψήφια πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη.

Δηλώσεις Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

«Η Ελλάδα δεν θα γίνει επικράτεια φόβου. Η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται και η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύεται με τρομοκράτες«. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αναφερόμενος στην χθεσινή επίθεση τρομοκρατών στο Αστυνομικό Τμήμα της Αγίας Παρασκευής.

Ο παριστάμενος, στην ενημέρωση του υπουργού, Αττικάρχης, υποστράτηγος Γιάννης Ραχοβίτσας είπε ότι οι τρομοκράτες είχαν κλέψει τις μοτοσικλέτες με τις οποίες επιτέθηκαν το 2000 τη μία, ένα μήνα πριν από την επίθεση τη δεύτερη και μία ημέρα πριν από την επίθεση, την τρίτη. Αυτή η προετοιμασία δείχνει ότι οι τρομοκράτες δεν έλαβαν αφορμή από την χθεσινή ανακοίνωση επικήρυξης με το ποσό των 600.000 ευρώ τριών καταζητουμένων και ήδη καταδικασθέντων ατόμων.

Οι τρομοκράτες θα συλληφθούν και θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη, τόνισε ο κ. Χρυσοχοϊδης και πρόσθεσε ότι τα αστυνομικά τμήματα είναι χώροι εξυπηρέτησης πολιτών και δεν θα γίνουν φρούρια με λήψη έκτακτων μέτρων κλπ.

Τα θύματα ήταν νέοι άνθρωποι που είχαν πρόσωπο και ταυτότητα σε αντίθεση με τους τρομοκράτες. Γαζώθηκαν 20χρονα παιδιά με εκατό σφαίρες και από τύχη δεν είχαμε νεκρό. Κάθε μέτρο και κάθε πρωτοβουλία μας στοχεύει στο να είμαστε κοντά στον πολίτη και να τον υπηρετούμε. Και έτσι δεν αποδεχόμαστε τις έννοιες της όξυνσης ούτε και θα υιοθετήσουμε ποτέ τη στάση της αδράνειας απέναντι στο καθήκον μας, είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά θέματα

Η ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ

Επιχείρηση “σκούπα – βιτρίνα” στην Αθήνα.

Όχι άλλοι νεκροί Αστυνομικοί.

Νέα τρομοκρατική ενέργεια με θύμα αστυνομικό.

Επίδειξη δύναμης από την αστυνομία την νύχτα στα Εξάρχεια

ΕΛΛΑΣ

Share

This entry was posted in ΕΛΛΑΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.